Владини и образовни институции - Shenzhen Radiant Technology Co., Ltd.

Невозможно е да се избега од дигиталниот свет денес. Од лаптопи до паметни телефони, просечниот Американец има повеќе дигитални интеракции дневно. И за милениумците, генерацијата што стана полнолетна за време на ерата на интернет, што комуницираше дигитално е она што тие го знаат. Тоа им е природно како и дишењето. Значи, можеби не е изненадување што колеџот и универзитетскиот кампус се повеќе бараат да вклучат дигитални дисплеи во искуството на колеџот. Универзитетските лидери признаваат дека треба да го зборуваат јазикот на студентите на колеџ возраст за да ги привлечат, а денешните студенти течно зборуваат дигитално.

информации 1. Ширење

Има многу општи информации што треба да се извлечат во кампусите на колеџот. Дигиталните знаци можат да обезбедат дом за поголемиот дел од него. Ова вклучува:

  • спортски стадиони и сали;
  • гимназиите;
  • изградба на датуми и времиња затворање;
  • работни часови;
  • концерти и други специјални настани
  • дигитални табли мени за објект за јадење; и
  • конференции и посебни звучници

2. Зајакнување на учење

  • Денес многу колеџи се опремени со проектори. Дигитални signage нуди многу можности за користење на мултимедијални за подобрување на предавања. Професори може да се прикаже слајдови наведуваат значајни поени или да репродуцирате видеа поврзани со содржината.
  • Оние кои се загрижени дека студентите можеби нема да го слушаат предавањето ако имаат екран пред себе, немаат од што да се плашат. Студиите покажуваат дека редовното прикажување на слајдови во PowerPoint за време на предавањата нема негативно влијание врз резултатите од конечните оценки на учениците. Брз совет: Не повеќе од три точки и 20 зборови по слајд е најдобриот начин да се уверите дека информациите се читаат и се задржуваат.

3.итни известувања

Над 40 проценти од училиштата немаат упатства што да прават во итни случаи објавени во нивните лаборатории и живеалиште. Уште повеќе училишта не успеваат да ги објават тие упатства во други згради. Сепак, студент или професор или член на персоналот може да биде каде било кога ќе наиде на криза. Како ќе добијат информации? Како ќе знаат што да прават?

Централизираниот дигитален сигнал им овозможува на колеџите и универзитетите да го известат зборот кога и каде и на кампусот. Екраните може да трепкаат во задебелени бои за да привлечат внимание на предупредувањето за итни случаи и да дадат инструкции за тоа каде треба да одат учениците и што треба да направат за да бидат безбедни. Сè додека има напојување и пристап до интернет, знаците може да се ажурираат веднаш и од далечина.

https://www.szradiant.com/products/fixed-led-screen/
https://www.szradiant.com/products/fixed-led-screen/

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас