I le vaitau o mea tau pisinisi, o le a sili atu le saoasaoa o Saina?

I le 2021, Roblox, ua taʻua o le "muamua faʻatau o le Metaverse", na faʻamaonia lelei ma suia e Facebook lona igoa i Meta, lea na faʻaalia ai le olaola o le "Metaverse". faʻateleina mea moni, ma faʻafefiloi mea moni e pei ole AR, VR, MR, ma le XR, o le televave o le atinaʻeina o tekinolosi e pei ole cloud computing, 5G, atamai faʻapitoa, NFT, ma le Web3.0 ua suia ai foi le iloa o le Metaverse.sili atu ona manino.

O a suiga o le a aumaia e le metaverse i le lalolagi?

I le tautalagia o le uluai foliga o le Metaverse i le taimi nei, o se mea masani le mafaufau i se taʻaloga feaveaʻi mataʻina, "Pokemon GO" na atiina ae e Niantic ma faʻamalolo i le 2016. O auala e tumu i tagata e puʻeina Pokémon ma a latou telefoni feʻaveaʻi, ma ua faatofuina tagata. i le avanoa fegalegaleai.Ole fa'amatalaga AR lea e fa'avae ile telefoni fe'avea'i.A suia i se masini mama e pei o matatioata, o le tele o faʻaaliga ma faʻaoga o le a faʻaleagaina.Masalo o le a sili atu le fiasili ma le manaia, o lea o se vaega o tagata gaosi tioata atamai AR e vave ona faʻatautaia le fanua, ma le faʻamoemoe e faoa le avanoa.

I isi itu, tagata fa'akomepiuta fa'akomepiuta, fa'aputuga fa'atekinolosi, ma isi mea uma o lo'o i totonu o le atina'e vevela i lalo o le manatu o tupe faavae.Xiang Wenjie, o le na faavaeina le Hangzhou Lingban Technology, na ia faapea mai: "O le autu o le atinaʻeina o Metaverse o le suiga o le manatu o fegalegaleaiga a le tagata, e pei lava o le fegalegaleaiga o le komepiuta komepiuta ma le isumu i le gaioiga o le vaʻalele fegalegaleai o le telefoni feaveaʻi, o le fegalegaleaiga. metotia o le Metaverse o le a avanoa. Fesootaiga, o le a avea ma isi augatupulaga komepiuta nofoaga autu. E ui lava o se niche, ae pei lava o le fetuutuunai i telefoni feaveai, tuuina atu le taimi, o le a sili atu ona masani tagata uma i le faia o mea e sili atu i luga o se tulaga. ”

fyhjtfjhtr

A aunoa ma le Initaneti feaveaʻi, e faigata mo tagata uma ona mafaufau i le fanau mai o WeChat.O le metaverse ma le Initaneti feaveaʻi o manatu o le tulaga tutusa, ma o latou foi o se ki e tatala ai le faitotoa i le lalolagi i le lumanaʻi.O le mea lea, pe a maeʻa le faʻavae faʻapitoa, o le a faʻapipiʻiina talosaga eseese, ma o le lumanaʻi o le a sili atu nai lo mafaufauga.A tilotilo i le lumanaʻi ma le ki i lima, e leai se masalosalo o le metaverse o le a tupu vave ma vave pei o se polo kiona i le lumanaʻi.

O le metaverse o loʻo faʻavavevave, mai le itu faʻatau i le itu tau pisinisi

O se suʻesuʻega talu ai nei a Gartner Research na valoia e oʻo atu i le 2026, toeitiiti atoa le kuata o tagata faʻaoga initaneti o le a faʻaalu a itiiti ifo ma le itula i le aso e faigaluega, faʻatau, aʻoaʻoga, fegalegaleaiga ma faʻafiafiaga i lalolagi faʻatekonolosi. Fai mai, "O le amataina o le Metaverse o se talosaga mo le lumanaʻi o le tagata lava ia, aiga, faafiafiaga, ma taaloga. I le fanua B, e mafai ona vave ulufale le metaverse i le vaaiga faapisinisi.E pei lava ona siitia le Initaneti mai le Initaneti tagata faʻatau i le afa muamua i le Initaneti pisinisi i le afa lona lua, o le laʻititi laʻititi o le Initaneti faʻapisinisi e faʻavae i luga o le faʻafefeteina atili o tekinolosi pe a maeʻa ona matua le maketi Initaneti, ma le ua liliu atu le vaaiga i pisinisi masani ma le tamaoaiga moni, ae ui i lea, ona o le Initoneti Alamanuia, o le tele ma le tele o pisinisi masani ua tofo foi i le suamalie e aumaia e tekinolosi fou. ua faataatia se faavae mautu mo le atinaeina o le metaverse mai le tulaga muamua talosaga tulaga taaloga fanua i le metaverse alamanuia. , na vave ona latou taliaina aua e faigofie ona malamalama ma fetuutuunai." Fai mai Xiang Wenjie.

https://www.szradiant.com/application/

Ua nofoia e le au sauai le fanua, ma ua pasia e le alamanuia metaverse le tulaga manatu?

I le taimi nei, ua tumu le malae o le Metaverse i fana.E ui lava e ola tagata, taʻalo ma galulue i le lalolagi faʻapitoa e foliga mai o se mamanu matagofie, o le mea moni, o mata o tagata tetele o le lalolagi e pei o Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA), ma Meta e le tutusa.E le gata i manaʻoga o tagata faʻatau masani, o se tasi lea o mafuaʻaga e faʻateleina ai le faʻaogaina o pisinisi o le metaverse fale gaosi oloa. fa'atosina tetele i le tulaga fa'aoga.

E tusa ai ma le tala a Jessica Hawk, le sui peresitene o Microsoft o mea moni fefiloi, o le alamanuia metaverse o le faavae lea o le a fausia ai le alamanuia faatofuina o le lumanai.Ua fa'ailoa mai e Microsoft o le Kawasaki Heavy Industries a Iapani o le a avea ma tagata fa'atau fou mo le latou Industrial Metaverse, lea o le a fa'aofuina e tagata faigaluega i luga o le fale gaosi mea fa'aoga AR e fesoasoani i le gaosiga o robots.O le tauvaga a Microsoft o Nvidia ua faia foi ni mea na ausia i le gaosiga o fale gaosi oloa, e pei o le fausiaina o se fale gaosi oloa ma le BMW Group e faʻaaoga ai le Omniverse platform.

O taʻaloga autu i le lalolagi faʻapisinisi metaverse o Saina ma le Iunaite Setete.E ui lava o le Iunaite Setete o loʻo taulamua i tekinolosi, e le mafai ona faʻatauvaʻaina le saoasaoa o Saina, ma o kamupani Saina e sili atu le naunau e faia le tele o taumafaiga ma mea fou fou."O Rokid o le kamupani matua o Hangzhou Lingban Technology. E taulaʻi atu i oloa AR i luga o le itu faʻatau. I le taimi nei, o loʻo tulaga muamua i le lalolagi ma faʻatau atu 30,000 iunite. loloto I le taimi nei, o loʻo matou suʻesuʻeina tutoʻatasi ma atinaʻe O meafaigaluega faʻapitoa a le AR na gaosia e le atunuʻu Rokid X-Craft o loʻo tuʻufaʻatasia ma se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasiga mamao ma se tulaga faʻapitoa suʻesuʻega, faʻafetaui lelei i le tele o faʻataʻitaʻiga o pisinisi laiti e pei o le suauu ma le kesi, gaosiga, taavale, alamanuia kemisi, ma isi, ma e ogatasi ma PetroChina, State Grid, Midea Group, Audi ma isi pisinisi ua faia i le loloto felagolagomai, ma ua tuuina atu i le faaaogaina i le silia ma le 70 atunuu ma itulagi i le salafa o le lalolagi. ."Na faailoa mai e Xiang Wenjie.

Automation, faʻamatalaga, ma le atamai, atinaʻeina o alamanuia ua oʻo i vaega e tolu, ae o kamupani eseese e eseese tulaga o atinaʻe, ma o nei vaega e tolu e leʻi maeʻa atoatoa.Ma o le metaverse alamanuia o loʻo i ai pea i lona pepe.E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a TrendForce, e oʻo atu i le 2025, o le a faʻauluina e le aufaipisinisi le maketi o le gaosiga o le gaosiga o le lalolagi e sili atu i le US $ 540 piliona, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le fua faatatau o le 15.35% mai le 2021 i le 2025. Faʻaofuofu tagata faigaluega pito i luma pe a oʻo i le matua o le metaverse alamanuia. taunuu.O le tele o galuega mamafa ma fai soo, AR atamai masini o le a fesoasoani i tagata faigaluega e foia, ma e le manaʻomia le alu i aʻoaʻoga umi.A oʻo mai le vaitau o mea tau pisinisi, o le a faʻamalosia ai le malosi o tagata faigaluega, ma faʻaleleia le lagona o le ausia aʻo faʻaleleia le lelei.


Taimi meli: Ian-11-2023

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou