Sefulu Va'aiga mo le Alamanuia Fa'aaliga i le 2021

I le amataina o le 2021, o le a ou faʻaauau le tu masani na amata i le lua tausaga talu ai o le faʻatulagaina o nisi o valoʻaga mo le tausaga. Na ou feutagai ma aʻu uo a le DSCC mo autu e lua e fiafia i ai ma mo valoʻaga ma maua sao mai Ross ma Guillaume, ae ou te tusia lenei koluma mo laʻu lava tala, ma e le tatau i le au faitau ona manatu o se tasi i le DSCC e tutusa manatu.

A'o ou faanumeraina nei valo'aga, o fuainumera e mo na'o fa'amatalaga; latou te le o i ai i se faasologa faapitoa.

#1 – Taofi-Fia ae Leai se Maliega Feagaiga i le US-China Trade War; Taofi Totogi Tumau i le Nofoaga

O le taua o fefaʻatauaʻiga ma Saina o se tasi lea o saini saini a le Trump Administration, e amata i se faasologa o tau i le faʻatatauina o oloa faaulufale mai a Amerika. I le tausaga talu ai, na sainia ai e Trump se uluai feagaiga "Vaega 1" lea na faʻamoemoe e faʻaavanoaina le auala mo se maliliega lautele i le va o atunuu e lua. Talu mai lena taimi, o le faʻamaʻi ua siitia ai le tamaoaiga i le lalolagi atoa ma faʻalavelave ai fefaʻatauaiga a le lalolagi, ae o le faʻasili o fefaʻatauaʻiga a Saina ma le US e sili atu nai lo se isi lava taimi. Na suia e le Trump Administration la latou taulaiga mai le tau i faasalaga i le 2020, ma taia ai Huawei i faʻalavelave na faʻaleagaina lelei ai lana pisinisi telefoni feaveaʻi ma taʻitaʻia ai e vili ese lana Honor brand.

E ui o le a tatou vaʻai i le faʻaiʻuga o le au peresitene o le Trump ia Ianuari, matou te faʻamoemoe o le a tausia e le Biden Administration le aano, pe a le o le leo, o faiga faʻavae a Trump i Saina. O lagona tetee ia Saina i le US e foliga mai o se tulaga seasea o le maliliega lua i le Konekeresi, ma o le lagolago mo se laina faigata i Saina e tumau pea le malosi. E ui e le mafai e Biden ona tulituliloa ni tau fou ma e mafai ona aloese mai le faʻalauteleina o le lisi o kamupani Saina o loʻo faʻatatau mo faʻasalaga, e le mafai foi ona ia faʻamalieina faiga na faia e Trump, e le gata i lona tausaga muamua i le tofi.

I totonu o fa'aaliga fa'atau oloa fa'ai'uga, na'o TV na a'afia i tau fa'asalaga a Trump. O le tau muamua o le 15% i luga o le TV a Saina na faʻaaogaina ia Setema 2019 na faʻaititia i le 7.5% i le Vaega 1, ae o lena tau o loʻo tumau pea, ma faʻaopoopo i le 3.9% le tau o oloa faaulufale mai TV mai le tele o isi atunuu. Mekisiko, i lalo o le USMCA fefaʻatauaʻiga lea na suitulaga ai le NAFTA, e mafai ona faʻatau atu TV e aunoa ma se tau, ma o le Trump tarifs na fesoasoani ia Mekisiko e toe faʻaleleia lana vaega o le pisinisi TV i le 2020. O lenei mamanu o le a faʻaauau pea i le 2021, ma matou te faʻamoemoe o le TV e faaulufale mai mai Saina i le 2021 o le a faʻaititia atili mai le 2020 tulaga.

US TV Fa'aulufale mai e le Atunu'u ma Fua Va'aiga vaega, Tupe maua, Q1 2018 i le Q3 2020

Punavai: US ITC, DSCC Analysis

A'o suia le laina sapalai o TV mai Saina i Mekisiko, o le sapalai o sapalai o api PC, papa ma mata'itū na tumau pea ona pulea e Saina. I telefoni feaveai, o le vaega o oloa faaulufale mai mai Saina na faaitiitia, ona o le tele o tagata fai telefoni, aemaise lava Samsung, na siitia nisi o gaosiga i Vietnam. Na avea Initia ma punaʻoa faʻalauiloa o telefoni feaveaʻi na faʻaulufale mai i le US. O lenei suiga mai Saina e ono faʻaauau pea i le 2021 aua, i le faaopoopo atu i atugaluga e uiga i fefaʻatauaʻiga taua, o loʻo sailia e le au gaosi oloa tau maualalo i Vietnam ma Initia ona ua sili atu le taugata o tagata faigaluega i le gataifale o Saina.

#2 O le a Fa'atau atu e Samsung Panelga Gaugau ma UTG i Isi Fa'ailoga

I le amataga o le 2020, na matou valoia o le Ultra-Thin Glass (UTG) o le a lauiloa o le pito sili ona lelei mo faʻaaliga gaugau. O lena valoʻaga na paʻu i le sini, e pei ona matou faʻatusatusaina o le 84% o laupepa telefoni gaugau na faʻaaogaina le UTG i le 2020, ae na o mai uma mai le tasi ituaiga - Samsung. Faatasi ai ma le solomuli o Huawei mai le maketi telefoni ma le sapalai o tapulaʻa i luga o isi faʻataʻitaʻiga gaugau, na toetoe lava a maua e Samsung le pule i luga o telefoni feaveaʻi i le 2020.

I le 2021, matou te faʻamoemoe o isi ituaiga o le a auai i le pati UTG. Ua iloa e le Samsung Display e le o se mea e sili ona fiafia i ai le i ai o se kamupani e tasi e puleaina le maketi gaugau e pei ona tupu i le 2019 ma le 2020. O le iʻuga, o le a amata ona ofoina atu e le Samsung Display panels gaugau ma le UTG i isi tagata faʻatau i le 2021. Matou te faʻamoemoe nei Oppo , Vivo, Xiaomi ma Google e ofoina atu ia le itiiti ifo ma le tasi le faʻataʻitaʻiga gaugau faʻatasi ma Samsung Display UTG panels i le 2021. E le gata i lea, matou te faʻamoemoe e ofoina atu e Xiaomi uma ituaiga 3 o gaugau i le 2021 - gaugau i fafo, gaugau ma pipi, e ui lava na o o faʻataʻitaʻiga mulimuli 2 o le a faʻaogaina panels mai SDC.

#3 LCD TV Panel Tau o le a Tumau Maualuluga Nai lo 2020 Levels Se'ia Q4

O tau a le LCD TV panel sa i ai se tausaga ta'avale-coaster i le 2020, fa'atasi ai ma togi fa'aletonu e tolu i le afa muamua ona soso'o ai ma le si'itia tele i le afa lona lua. Na amata le tausaga i le siʻitia o tau a le vaega ina ua uma ona faʻasalalau e Samsung ma LGD o le a latou tapunia le LCD gafatia e sui i le OLED. Ona oso ai lea o le faʻamaʻi ma taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o tau ona o le fefefe o tagata uma i le paʻu o le lalolagi, seʻia oʻo ina manino mai o le nofo i le fale ma loka na mafua ai le faʻateleina o manaʻoga mo TV. Na amata ona siitia tau ia Iuni, faʻagesegese i le taimi muamua ona faʻavaveina lea i le Q4 e faʻaiʻu ai le tausaga i luga atu i le 50%.

Fa'asinoga o Tau o le Panel TV LCD ma Suiga Y/Y, 2015-2021

Punavai: DSCC

E ui o le Q1 e masani lava o le amataga lea o le faʻagesegese o vaitau mo manaoga o le TV, matou te le faʻamoemoe o le a paʻu le tau o le laulau ona o le fefe i le le lava o tioata e mafua mai i le motusia o le eletise i NEG faʻatasi ma Gen 10.5 faʻafitauli tioata i Corning. E oʻo atu i le faaiuga o le Q1, e ui i lea, o le a toe faʻaleleia le sapalai tioata ma o le pa'ū faʻavaitaimi i le manaʻoga i le tautotogo ma masina o le taumafanafana o le a taʻitaʻia ai le paʻu o tau o le laulau.

O le tele o faʻaopoopoga o tau o le LCD TV ua taʻitaʻia ai le SDC ma le LGD e suia a latou fuafuaga ma faʻalautele le ola o laina LCD. O loʻo faia e nei kamupani le faʻaiuga talafeagai e tatau ona latou faʻaauau pea laina e aumai ai tupe, ae o le mataʻutia o le tapunia o le a tumau pea i luga o le alamanuia. E ui o le a pa'ū tau, ae o le a tumau pea i luga ole 2020 tulaga e oʻo atu i le taumafanafana ma e ono faʻamautu tau o le laulau i le afa lona lua o le 2021 i tulaga e sili atu le maualuga nai lo o latou taimi maualalo ole Q2 2020.

#4 Le Maketi Televise i le Lalolagi Atoa o le a Paʻu ile 2021

Atonu e le mafai ona tatou faʻamasinoina pe saʻo lenei valoʻaga i le 2021, talu ai o faʻamaumauga mo le Q4 2021 o le a le maua seʻia oʻo i le amataga o le 2022, ae ou te manatu e foliga mai e manino e faʻavae i luga ole Q1-Q3 faʻamaumauga o le 2021 o le a paʻu tausaga. mo TV.

Ole numera ole Y/Y mo TV e ono amatalia le tausaga ile itu lelei, talu ai o uta TV ile afa muamua o le 2020 na afaina i le faʻatapulaʻaina o sapalai na mafua mai i le faʻamaʻi ona sosoo ai lea ma le fefe i le paʻu o manaoga. E mafai ona matou faʻamoemoe o le Q1 o uta e oʻo atu i le 2019 tulaga ma e foliga mai e maualuga atu ona o loʻo tumau pea le maualuga o manaʻoga faʻamaʻi, o lea e toetoe lava mautinoa le faʻaopoopoina o numera lua Y/Y i le kuata muamua.

La'uina o Televise a le Lalolagi o Mata'i 15 Sili i le Kuata, 2017-2020

Punavai: DiScien Major Global Televise Shipments and Supply Chain Report

O lenei faʻataʻitaʻiga atoa o le tausaga 2021 e faʻavae i luga o le faʻamoemoega faʻamoemoe o tui o le a faʻaumatia ai le faʻamaʻi. O tui e tatau ona amata fa'asalalau lautele i Amerika i Matu ma Europa i Sisifo i le taimi tonu mo le mafanafana o le tau e fa'ataga ai tagata e o i fafo. A maeʻa ona faʻapipiʻiina mo le sili atu ma le tausaga, o le a naunau tagata faʻatau i atunuʻu atinaʻe e fiafia i le faʻateleina o le saʻolotoga, ma talu ai o le tele o tagata faʻatau ua faʻaleleia a latou TV i le 2020, latou te le manaʻomia se isi faʻaleleia. O lea e oo atu i le kuata lona 2 e tatau ona manino o nei maketi atiaʻe o le a faʻaalia Y / Y faʻaitiitia.

A'o fa'atupula'ia le mana'oga o le TV i maketi atia'e i le taimi o fa'ama'i, o mana'oga i atunu'u o lo'o fa'atupula'ia e sili atu ona maaleale i le tamaoaiga, ma o le fa'agesegese o le tamaoaiga ua i'u ai i le fa'aitiitia o mana'oga o le TV i na itulagi. Talu ai matou te faʻamoemoe e faʻagesegese le faʻasalalauina o tui i le lalolagi i saute, matou te le faʻamoemoe e toe faʻaleleia le tamaoaiga i na itulagi seʻia oʻo i le 2022, o lea e le mafai ona faʻaleleia atili le manaʻoga o TV.

I luga aʻe o aʻafiaga o le tamaoaiga ma faʻamaʻi, o le maualuga o tau o le LCD TV o le a avea ma faʻalavelave i luga o le maketi TV i le 2021. O le au fai TV na fiafia i faʻamaumauga o tupe mama i le Q3 2020 e faʻavae i luga o tau maualalo Q2 panel ma le malosi o manaʻoga, ae o tau maualuga o le a faʻalavelaveina. o latou tupe mama ma maketi tau tupe ma o le a taofia ai le au fai TV mai le fa'aogaina o faiga fa'atauva'a e fa'aosofia ai mana'oga.

Ou te matauina o lenei valoaga e le o umia e tagata uma i le DSCC; o loʻo vaʻaia e le matou kamupani le faʻateleina o maketi TV i se laʻititi 0.5% i le 2021. I le tagata lava ia, ou te lagona le sili atu le le mautonu e uiga i maketi o loʻo tulaʻi mai.

#5 E sili atu i le 8 Miliona Meafaigaluega ma le MiniLED o le a faʻatau atu i le 2021

Matou te faʻamoemoe o le 2021 o le a avea ma se tausaga malolo mo tekinolosi MiniLED e pei ona faʻaalia i le tele o talosaga ma alu faʻatasi ma le OLED tekinolosi.

MiniLED e aofia ai le tele o meataalo laiti LED e masani lava e amata mai i le 50 i le 300μm le lapopoa, e ui lava e leʻi faʻamautuina se faʻamatalaga faʻapisinisi o le MiniLED. O MiniLEDs e sui ai LED masani i moli tua ma e fa'aoga i se fa'apogai fa'apitonu'u nai lo le fa'atulagaina o moli pito.

TCL sa avea ma paionia i MiniLED TV. Na auina atu e le TCL le LCD muamua a le lalolagi ma le MiniLED backlight, 8-Series, i le 2019, ma faʻalauteleina la latou laina i se tau maualalo 6-Series i le 2020, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o lana Vidrian MiniLED backlight TV ma se matrix matrix backplane i la latou 8-Series. . O le faʻatau atu o lenei oloa ua faʻavaivaia, ona e leʻi faʻatuina e le TCL se faʻailoga maualuga, ae i le 2021 o le a tatou vaʻai ai i tekinolosi faʻaaogaina e le isi vaega o taʻutaʻua TV. Ua fa'atūina e Samsung se fa'atauga fa'atau e 2 miliona mo MiniLED TVs i le 2021, ma LG o le a fa'alauiloa lana uluai MiniLED TV i le CES Show ia Ianuari (silasila i tala eseese o lenei lomiga).

I le IT domain, na manumalo Apple i le 2020 Display of the Year Award mai le SID mo lana 32 "Pro Display XDR monitor; a'o le fa'aogaina e Apple le upu MiniLED, o le oloa e fetaui ma la tatou fa'amatalaga. E ui lava o le XDR, tau i le $4999, e le faʻatau atu i voluma maualuga, i le amataga o le 2021 Apple e faʻamoemoe e faʻasaʻo se 12.9″ iPad Pro faʻatasi ai ma le MiniLED backlight ma 10,384 LED chips. O oloa fa'aopoopo a le IT mai Asus, Dell ma Samsung o le a fa'aosoina le tele o voluma o lenei tekonolosi.

DSCC's  MiniLED Backlight Technology, Cost and Shipment Report o  loʻo tuʻuina mai ai le matou 5-tausaga faʻataʻitaʻiga mo uta MiniLED e ala i le faʻaogaina, faʻaopoopo i tau faʻataʻitaʻiga mo faʻataʻitaʻiga o oloa eseese i luga o le tele o lau lapopoa mai le 6 "i le 65" ma se faʻamatalaga atoa o le MiniLED sapalai filifili. Matou te faʻamoemoe o le MiniLED faʻatau i luga o talosaga uma e oʻo atu i le 48 miliona iunite i le 2025, ma o le numera tele e amata i le 2021 ma le Y / Y faʻatupulaia o le 17,800% (!), E aofia ai le 4 miliona IT oloa (mataʻituina, api ma laupepa), sili atu i le 4. miliona TV, ma le 200,000 fa'aaliga ta'avale.

#6 Sili atu i le $2 Piliona Teugatupe i OLED Microdisplays mo AR/VR

2020 o se tausaga manaia mo VR. O le faʻamaʻi na faʻamalosia ai tagata e nonofo i le fale i le tele o taimi ma o nisi na iu ina faʻatau le latou ulu VR muamua e suʻe ai se ituaiga o sola. O le ulu sili ona taugofie a Facebook, le Oculus Quest 2, na maua ni iloiloga lelei ma ua vave ona avea ma masini VR sili ona lauiloa. E le pei o masini muamua, o loʻo i ai faʻaaliga OLED, o le Quest 2 na sau ma le 90Hz LCD panel lea na ofoina atu se maualuga maualuga (1832 × 1920 i le mata) ma faʻaitiitia ai le mata-faitotoa aafiaga. Ina ia tumau i le tuuga, o faʻaaliga OLED e manaʻomia le ofoina atu o pika densities> 1000 PPI ae o loʻo iai nei panels gaosia ma FMM na o le ofoina atu e uiga i le 600 PPI.

MicroLED o loʻo tuʻuina atu o se sui tauva mo AR / VR ae o le tekinolosi e leʻo matua atoatoa. I le 2021, o le a tatou vaʻai i faʻataʻitaʻiga o tioata atamai ma faʻaaliga microLED. Ae ui i lea, matou te vavalo o le a le avanoa e faʻatau, pe naʻo ni mea laiti.

O loʻo faʻaogaina nei e le tele o lipine AR o loʻo faʻaogaina le OLED microdisplays (i luga o le silicon backplanes) ma matou te faʻamoemoe o le a faʻaauau pea. O loʻo taulaʻi foʻi e le au gaosiga le VR. O lenei tausaga, o le a faʻaalia e le alamanuia tulaga susulu i luga atu o le 10,000 nits.

Ua lipotia mai e Sony o le a amata le tele o gaosiga o OLED microdisplays mo se Apple headset fou i le afa lona lua o le 2021. E leʻo manino pe o lenei ulu e faʻatatau mo AR poʻo VR. Ae ui i lea, o se manumalo tele lea mo OLED i luga o vaalele silicon backplanes. Ua amata ona fa'afaigaluegaina e le au gaosi Saina i fale fou fou ina ia mafai ai ona tatou fa'amoemoeina se fa'aopoopoga tele i le gafatia. O fesoasoani mai Saina e ono fa'amalosia atili ai tupe fa'afaigaluega i le 2021. Ona o lo'o maualalo pea voluma mo AR/VR, o lo'o i ai se tulaga lamatia o le a vave ona fa'atupuina le tele o le malosi.

#7 MicroLED TV o le a amata, ae o le a sili atu le faʻatauina o iunite i lana iugafono (4K)

O le MicroLED atonu o le tekinolosi faʻaaliga fou sili ona manaia e taia ai le maketi talu mai le OLED, ma o le a tatou vaʻai i televise muamua na faia mo le faʻaaogaina e tagata faʻatau i le 2021. E ui i lea, o tagata faʻatau e faʻatau muamua MicroLED TV, e le mafai ona avea ma sui o le aiga masani. Soʻo se tasi e mafai ona gafatia le aofaʻi ono-fuainumera o le MicroLED e foliga mai o loʻo i ai se tupe maua i le fitu fuainumera (US$) pe sili atu.

Ua folafola mai e Samsung e atiina ae ma faʻalauiloa MicroLED talu mai le faʻaalia o le 75 "faʻataʻitaʻiga i le IFA conference i le 2018. E ui lava o le faʻatau atu tele o le TV mo le sefululima tausaga, na maua ai Samsung i tua o le pupuni ina ua mafai e LG ona faʻatautaia le OLED TV ma Samsung. na le manuia taumafaiga i le tele-tele OLED. E ui o le a finau le au fai maketi a Samsung i se isi itu, faatasi ai ma nisi o faamaoniga e maua mai i lana sea maketi, o le tele o ata vitio maualuga e manatu o le ata o le OLED TV e sili atu nai lo le mea sili e mafai ona ofoina mai e le tekonolosi LCD. O lea mo le tele o tausaga o Samsung sa i ai se faʻafitauli i le pito i luga o le maketi, ona o le numera tasi e leʻi maua le TV ma le ata sili ona lelei.

O le MicroLED TV e fai ma sui o le Samsung Visual Display's tali sili ile OLED. E mafai ona fetaui ma le uliuli sili ona loloto o le OLED, ma ofoina atu le maualuga sili atu o le susulu. I le toetoe lava o uiga lelei uma o ata, o le MicroLED o loʻo faʻatusalia le tekinolosi faʻaaliga atoatoa. Pau lava le faafitauli o le tau.

Ole tau muamua ole Samsung's 110” MicroLED TV ile fa'alauiloa ile Korea ole KRW 170 miliona, pe tusa ma le $153,000. Matou te faʻamoemoe o le a ofoina atu e Samsung le tele o faʻataʻitaʻiga e tolu - 88 ", 99" ma le 110 " - ma aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le 2021 o le tau sili ona maualalo o le a ofoina atu i lalo ifo o le $ 100,000. Ae ui i lea, o lenei mea e matua mamao lava e le mafai e tagata faʻatau i aso uma ona faʻatapulaʻaina le faʻatau atu i se vaega itiiti o le maketi TV e 250-miliona-faaopoopo.

Sa ou suʻeina se numera laʻititi talafeagai e faʻatusatusa ai le faʻatauga o le MicroLED TV, ae o le vaʻaiga o loʻo i luga e faʻateleina ai a matou uta faʻamoemoeina i le fa. Matou te faʻamoemoe e faʻatau atu le MicroLED TV i lalo ifo o le 1000 iunite i le 2021.

#8 Fa'alautelega fou o le LCD

O le taamilosaga tioata lata mai ua le alofa mo tagata fai LCD. O le galu o le Gen 10.5 faʻalauteleina le malosi mai le 2018-2020 na aumaia ai le tolu tausaga sosoo o le faʻalauteleina o le malosi faʻalua-numera, ma oʻo atu ai i le tele o le sapalai. E pei ona faʻaalia i le siata o tau o le TV i luga, o tau o le laulau na pa'ū e sili atu i le 50% i le na o le lua tausaga mai le ogatotonu o le 2017 i le Q4 2019 e oʻo i taimi uma maualalo.

O le pa'u o le tau na mafua ai le gau tele o galuega mo tagata fai LCD, a itiiti mai i fafo atu o Saina. AUO ma LGD na tusiina le ono kuata sosoo o tupe gau mai le Q1 2019 i le Q2 2020, ma na leiloa tupe a Innolux i na ono faaopoopo Q4 2018.

E oo atu i le amataga o le 2020, na foliga mai o le LCD o "tekinolosi tuai", ma e ui lava o loʻo fuafua pea ni nai faʻalautelega faʻalauteleina o tupe teufaafaigaluega i Saina, na taofia le faʻafaigaluegaina fou i le maeʻa ai o le 2021. O le au Korea e toʻalua na faia le laulau, o loʻo pulea muamua le pisinisi LCD, na faʻasalalau e faapea. na latou o ese mai le LCD e taulai atu i le OLED. Tupe faʻafaigaluega i Saina ua faʻateleina le taulaʻi ile OLED.

I le 2020, na atili manino ai o lenei suʻesuʻega na vave, ma o le LCD e tele le ola o totoe. O le mana'oga malosi na mafua ai le si'itia o tau o le laulau, lea na fa'aleleia atili ai le manuia o tagata fai LCD. E le gata i lea, o tauiviga a LGD ma le gaosiga o ana OLED Paʻepaʻe i Guangzhou, ma le tele o tauiviga a le au fai laulau ma le faʻateleina o fua i luga o le OLED smartphone panels, faʻamanatu i le alamanuia o le OLED e faigata ona fai ma e sili atu le maualuga o tau nai lo le LCD. Mulimuli ane, o le tula'i mai o le MiniLED backlight technology na tu'uina atu ai le tekonolosi LCD fa'atasi ma se siamupini fa'atinoga e lu'i ai le OLED.

Ua toe suia nei e le au Korea, pe ua tuai, la latou faaiuga e tapunia le LCD, ma o le a fesoasoani lea e faatumauina ai le sapalai / manaʻoga i le paleni mo le 2021, pe a maeʻa le faʻaitiitia o le tioata Q1. Ae ui i lea, o faʻaopoopoga gafatia mo OLED e paʻu i le ~ 5% i le tausaga le faʻatupulaia o le eria i le manaʻoga matou te faʻamoemoeina, ma o le LCD o le a faʻateleina le sapalai seʻi vagana ua faʻaopoopoina le gafatia fou.

Ua matou vaʻai i le laasaga muamua o le isi suiga o le taamilosaga tioata ma le faʻasalalauga a le CSOT o le a fausia se T9 LCD fab i luma atu o lona T8 OLED fab (silasila i tala eseese i lenei lomiga). Fa'amoemoe e va'ai atili i ia gaioiga, e le BOE ma atonu e o'o lava i tagata ta'ita'i faufale Taiwanese a'o le'i mae'a le tausaga.

#9 Leai se Fa'atauga Fa'atauva'a Efficiter Blue OLED Emitter i le 2021

Na ou amataina lenei valoʻaga i le 2019, ma ua ou saʻo mo le lua tausaga, ma faʻamoemoe e tolu.

O se OLED emitter lanumoana lelei o le a avea ma se faʻaleleia tele i le pisinisi OLED atoa, ae maise lava i le kamupani o loʻo atiaʻe. O sui autu e lua mo lenei mea o le Universal Display Corporation, o loʻo taumafai e atiaʻe se moli phosphorescent blue emitter, ma Cynora, o loʻo galue ile Thermally Activated Delayed Fluorescent (TADF) mea. O Kyulux e fa'avae Iapani ma le Summer Sprout e fa'atatau i Saina o lo'o fa'amoemoeina fo'i se fa'amumū lanumoana lelei.

UDC's mumu ma lanu meamata emitter mea e mafai ai le lanu sili ona lelei ma le olaga atoa ma le maualuga maualuga, aua o le phosphorescence e mafai ai ona maua le 100% quantum efficiency i totonu, ae o le tekinolosi muamua, fluorescence, e naʻo le 25% le faʻaogaina o le quantum i totonu. Talu ai ona o le lanumoana e matua le lelei tele, i White OLED TV panels LGD e manaʻomia ni laupepa lanu moana se lua, ma i le telefoni feaveaʻi OLED Samsung faʻapipiʻi ana pixels ma le lanumoana laʻititi-pixel e sili atu le lapoa nai lo le mumu poʻo le lanu meamata.

O se lanumoana sili atu ona lelei o le a mafai ai e LGD ona alu i se lanu lanumoana e tasi, ma Samsung e toe faapaleni ana pixels, i tulaga uma e lua e le gata ina faʻaleleia le malosi ae faʻapea foʻi le faʻatinoga o le susulu. O se lanumoana sili atu ona lelei o le a sili atu le tele o folafolaga mo Samsung's QD-OLED tekinolosi, lea e faʻalagolago i le lanumoana OLED e fatuina ai le malamalama uma i le faʻaaliga. O le a faʻaaogaina e Samsung ni laupepa e tolu mo le QD-OLED, o lea o le faʻaleleia o le lanumoana o le a maua ai se faʻaleleia tele i tau ma faʻatinoga.

UDC mo le tele o tausaga o galue i le atinaʻeina o se moli lanu moana phosphorescent, ae o kuata taʻitasi e faʻaaogaina e le kamupani le gagana tutusa i ana tupe maua e uiga i le lanumoana phosphorescent: "matou te faʻaauau pea le alualu i luma lelei i la matou galuega faʻaauau pea mo le faʻaogaina o le eletise lanumoana faʻatau." O Cynora mo lana vaega na faamatalaina lona alualu i luma i le ausiaina o sini e tolu o le lelei, lanu lanu, ma le olaga atoa, ae o lena alualu i luma e foliga mai ua taofia talu mai le 2018, ma ua suia e Cynora lona auala puupuu i se lanu lanumoana faʻaleleia atili ma se TADF lanu meamata. .

O se mea e sili atu ona lelei lanumoana OLED e mafai ona tupu mulimuli ane, ma pe a tupu o le a faʻavaveina le tuputupu aʻe o le pisinisi OLED, ae aua le faʻamoemoeina i le 2021.

#10 O le a maua e le aufaipisinisi a Taiwan le latou tausaga sili i le sili atu ma le sefulu tausaga

O kamupani tetele e lua e faavae i Taiuani, AUO ma Innolux, sa sili ona lelei i le 2020. I le amataga o le tausaga, sa i ai uma kamupani i se tulaga pagatia. O kamupani uma e lua sa mamao i tua i tekinolosi OLED, ma e itiiti se faʻamoemoe e tauva ma tagata Korea, ma sa le mafai ona faʻatusalia le tau o latou tagata Saina tele BOE ma CSOT. E pei o le LCD na foliga mai o "tekinolosi tuai", e pei ona taʻua i luga, o nei kamupani na foliga mai ua matua le taua.

E ui atonu na misia e Taiuani le vaʻa i luga o le OLED, o se nofoaga tutotonu mo le lelei i tekinolosi MiniLED, ma o lenei faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o faʻamoemoega mo le LCD ua faʻaleleia atili ai faʻamoemoega mo kamupani uma e lua. O kamupani uma e lua o le a faʻaauau pea ona faʻamanuiaina mai a latou oloa faʻafefiloi eseese - latou te sili atu i le IT panels lea e faʻamoemoe o le a faʻaauau pea ona vaʻaia le malosi o manaʻoga, ma o loʻo i ai uma le malosi o sea i faʻaaliga taʻavale e tatau ona toe faʻaleleia mai se tausaga paʻu i le 2020.

O le tausaga sili ona lelei mo tupe maua i le sefulu tausaga talu ai mo nei kamupani o le pito mulimuli lea o le taamilosaga tioata i le 2017. Na maua e le AUO se tupe mama o le TWD 30.3 piliona (US $ 992 miliona) ma le 9% net margin, ao Innolux na maua le TWD 37 piliona. ($1.2 piliona) fa'atasi ai ma le 11% tupe fa'asili. Faatasi ai ma le malosi o manaoga e lagolagoina ai le maualuga o tau o le laulau ma le tau maualalo, o nei kamupani e lua e mafai ona sili atu i na tulaga i le 2021.


Taimi meli: Aukuso-12-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou