FAQs - Shenzhen Radiant Teknologjia Co, Ltd

LCD vs drejtpërdrejtë Shiko LED muret video: Çfarë ju duhet të dini

Nëse ju jeni në treg për një sistem vizualizimi, ju keni gjetur ndoshta se tregon Video mur të vijë në një gamë marramendëse të formave, madhësive dhe teknologjive. Ju gjithashtu mund të keni vënë re se shumë prodhues të përdorin emra të ndryshëm për të njëjtën teknologji dhe të bëjnë pretendime të kundërta në lidhje me të cilën teknologjia kryen mirë.

Kuptohet, kjo mund të krijojë një shumë konfuzion për blerësit. Për shumë njerëz, një pikë e veçantë e konfuzionit është dallimi në mes të dy llojeve të njohura të ekranit: "LCD" (i quajtur nganjëherë "LED-LCD") dhe "LED" (nganjëherë i quajtur "Direct View LED"). Edhe pse ata mund të tingëllojë si të ngjashme, LCD dhe drejtpërdrejtë View LED janë dy teknologjive të dallueshme ekran me veçoritë e tyre unike dhe përfitimet. Pra, çfarë janë këto përfitime? Si mund ata të ndryshojnë? Nëse ju jeni duke luftuar për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, ne jemi këtu për të ndihmuar!

LCD

Çfarë është LCD?

LCD (ekran kristal likuid) është një panel banesë tip ekran që ka qenë e njohur për vite në të dy mur video dhe tregjet e elektronikës të konsumit. Shanset janë, ju tashmë përdorin teknologjinë LCD disa herë në ditë - kjo është lloji ekran përdoret në shumicën e smartphones, monitoron kompjuterin, dhe ekranet televizive.

panele LCD janë të përbërë nga një shtresë e kristalit të lëngshme sandwiched midis dy pjesëve të xhamit të polarizuar. kristal likuid është një substancë që rrjedh si një lëng, por ka molekula që mund të orientuar si kristale. Kur një aktuale elektrike është aplikuar për të kristaleve të lëngëta, kristalet zhvendoset, duke lejuar dritën të kalojë nëpër të krijuar një imazh. Kristal lëngshme nuk prodhojnë dritën e tyre, kështu që backlights janë rregulluar pas xhamit për të ndriçuar ekran. LEDs (dritë-emitting diodes) janë lloji më i zakonshëm i backlight përdorur sot, dhe disa prodhues të tregut LCDs tyre LED-Shkod si "LED-LCD."

Avantazhet e LCD

LCDs janë të ndritshme, të përballueshme, të besueshme, dhe të sigurojë performancë të shkëlqyer vizuale. LCD është një teknologji shumë e lartë-rezolutë, kështu  muret LCD Video  mund të shfaqin tekst, imazhe dhe video në detaje të mprehtë. Këto avantazhe të LCDs një mundësi e madhe për një varg të aplikacioneve Video mur, nga dhoma e kontrollit ushtarak të qendrave kërkimore universitare.

Disavantazhet e LCD

Kur LCDs janë tiled bashku për të krijuar një mur video, bezels (ose seams) janë të dukshme në mes të paneleve të veçanta. Kjo mund të shihet si një disavantazh kur krahasojmë LCD të llojeve seamless ekranit si Direkt Shiko LED. Megjithatë, prodhuesit janë duke reduktuar bezel-width me çdo brez të ri të tregon, kështu që ju do të gjeni se bezels në LCDs reja janë shumë më pak të dukshme.

Direct Shiko LED

Çfarë është LED?

Si LCD, Direct View LED (i quajtur nganjëherë vetëm "LED") është një lloj ekran të sheshtë-panel që përfshin përdorimin e dritë-emitting diodes (LEDs). Megjithatë, Direct View LED punon shumë ndryshe nga LCD. Në një pamje të drejtpërdrejtë ekran LED, qindra LEDs vogël janë ngritur direkt në një panel, dhe asnjë kristal likuid ose qelqi polarizuar është përdorur. Në vend që të shërbejnë si një backlight (si ata e bëjnë në tregon LCD), LEDs në Direkte View LED tregon prodhuar imazhe veten. Çdo LED është në thelb një llambë të vogël dritë që lëshon dritë ngjyrë kur një tension të veçantë është aplikuar në të. Vile LEDs kuqe, jeshile, blu dhe të grupohen në panel, duke krijuar pixels të plotë-ngjyra të nevojshme për të prodhuar një imazh.

Direct Shiko LED ishte një herë një lloj ekran më të ulët-rezolutë përdorur kryesisht në tregon gjigande në natyrë, por zhvillimi i LEDs të vogla në vitet e fundit kanë bërë rezolutat shumë të larta të jetë e mundur. Këto përparime të fundit kanë bërë Direct Shiko LED një mundësi emocionuese të re për mure të brendshme Video.

Avantazhet e ZHEL

Direct Shiko LED Panele nuk kanë bezels, kështu që ata mund të tiled së bashku për të formuar një krejtësisht  mur seamless videos . Tregon LED janë gjithashtu shumë të ndritshme, të besueshme, energji-efektive, dhe kanë saktësinë më të mirë ngjyra dhe rifreskoni normat e çdo lloji ekranit në dispozicion sot. Këto cilësi të drejtpërdrejtë Shiko LED një zgjedhje e shkëlqyer për Signage në shkallë të gjerë dixhital dhe aplikacionet e tjera që kërkojnë visuals me ndikim të lartë.

Disavantazhet e LED

Edhe pse çmimet pritet të zvogëlohet gjatë viteve të ardhshme, të lartë-rezolutë LED muret janë aktualisht disa herë më të shtrenjtë se LCDs, kështu që kjo teknologji është ende jashtë të arrijnë për shumicën e konsumatorëve. Përveç kësaj, edhe më të lartë-rezolutë LED tregon ende nuk mund të sigurojë ultra-të lartë rezoluta në dispozicion nga LCD. Për përdorim-raste që kërkojnë vëmendje në detaje mirën, tregon LCD ende mund të jetë e preferuar.

Ne shpresojmë se kemi ndihmuar të hedhin dritë mbi dallimet - dhe përfitimet e përbashkëta - e LCD dhe muret video Direct View LED. Në fund të fundit, të dyja janë të teknologjive të shkëlqyer ekranit, dhe vetëm aplikimin tuaj të veçantë dhe të buxhetit mund të përcaktojë alternativa më e mirë për ju.


Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj ketu dhe ta dërgojnë atë tek ne