FAQs

3424

LCD vs langsung Témbongkeun LED tembok Video: Naon ngabutuhkeun Anjeun pikeun Nyaho

Mun anjeun geus di pasar pikeun sistem visualisasi, anjeun geus meureun kapanggih yen mintonkeun témbok video datangna dina rentang bewildering tina wangun, ukuran, sarta téknologi. Anjeun bisa ogé geus noticed nu loba pabrik make ngaran béda pikeun téknologi sarua jeung nyieun klaim conflicting ngeunaan nu téhnologi ngalakukeun pangalusna.

Maklum, ieu bisa nyieun loba galau pembeli. For sabaraha jelema, hiji titik nu tangtu ngabingungkeun nya éta selisih dua jenis tampilan populér: "LCD" (sok disebut "LED-LCD") jeung "LED" (sok disebut "langsung Témbongkeun LED"). Padahal maranéhna bisa disada sarupa, LCD sarta langsung Témbongkeun LED nu dua tampilan téknologi béda kalayan fitur unik sorangan jeung kauntungan. Ku kituna, naon eta kauntungan? Kumaha aranjeunna benten? Lamun nuju berjuang pikeun ngajawab patarosan eta, urang geus di dieu pikeun mantuan!

LCD

Naon LCD?

LCD (cair tampilan kristal) mangrupakeun tipe tampilan panel datar anu geus populer pikeun taun di duanana tembok video tur pasar éléktronika konsumén. Chances téh, anjeun geus make teknologi LCD sababaraha kali sapoé - éta tipe tampilan dipaké di paling smartphone, monitor komputer, sarta layar televisi.

panels LCD anu diwangun ku lapisan kristal cair sandwiched antara dua potongan kaca polarized. kristal cair ngarupakeun zat nu ngalir kawas cairan tapi boga molekul nu bisa berorientasi kawas kristal. Nalika arus listrik dilarapkeun ka kristal cair, éta kristal mindahkeun, sahingga lampu pikeun nembus kana nyieun hiji gambar. kristal cair teu ngahasilkeun lampu sorangan, jadi backlights nu disusun tukangeun kaca jeung nyaangan tampilan anu. LEDs (diodes lampu-emitting) anu tipe nu paling umum dina lampu dipaké kiwari, sarta sababaraha pabrik pasar LCDs LED-backlit maranéhanana salaku "LED-LCD".

Kaunggulan tina LCD

LCDs aya caang, affordable, bisa dipercaya, jeung nyadiakeun kinerja visual alus teuing. LCD mangrupa téhnologi pisan tinggi-resolusi, jadi  tembok LCD video  bisa nembongkeun tulisan, gambar, sarta video di jéntré seukeut. Kaunggulan ieu nyieun LCDs hiji pilihan gede pikeun rangkaean aplikasi témbok video, ti kamar kontrol militér ka puseur panalungtikan universitas.

Kalemahan LCD

Nalika LCDs anu tiled babarengan nyieun témbok video, bezels (atawa seams) anu ditingali antara panels individu. Ieu bisa ditempo salaku disadvantage a lamun ngabandingkeun LCD pikeun jenis tampilan seamless kawas langsung Témbongkeun LED. Sanajan kitu, pabrik téh ngurangan bezel-lebar kalawan unggal generasi anyar mintonkeun, jadi anjeun nimu yén bezels on LCDs anyar anu loba kurang noticeable.

Langsung Témbongkeun LED

Naon anu LED?

Kawas LCD, langsung Témbongkeun LED (kadangkala ngan disebut "LED") mangrupakeun tipe tampilan datar-panel ngalibetkeun pamakéan diodes lampu-emitting (LEDs). Sanajan kitu, langsung Témbongkeun LED jalan pisan béda ti LCD. Dina Témbongkeun langsung tampilan LED, ratusan LEDs leutik nu dipasang langsung kana panel, sarta henteu kristal cair atawa kaca polarized dipaké. Gantina porsi sakumaha lampu tukang (kawas maranehna ngalakukeun dina mintonkeun LCD), nu LEDs dina langsung Témbongkeun LED mintonkeun ngahasilkeun gambar sorangan. Unggal LED nyaeta dasarna bohlam lampu leutik nu emits lampu berwarna lamun tegangan tinangtu geus dilarapkeun ka eta. Klaster of LEDs beureum, héjo, sarta bulao anu dikelompokkeun kana panel, nyieun piksel full-warna anu diperlukeun pikeun ngahasilkeun hiji gambar.

Langsung Témbongkeun LED éta sakali hiji tipe tampilan-resolusi handap dipaké utamana di mintonkeun outdoor buta, tapi ngembangkeun LEDs leutik di taun panganyarna geus dijieun resolusi loba nu leuwih luhur mungkin. Ieu kamajuan panganyarna geus dijieun langsung Témbongkeun LED hiji pilihan anyar seru keur tembok video jero ruangan.

Kaunggulan tina LED

Langsung Témbongkeun LED panels boga bezels, ngarah bisa tiled babarengan pikeun ngabentuk lengkep  témbok video seamless . LED mintonkeun oge pisan caang, bisa dipercaya, énergi-efisien, sarta boga pangalusna akurasi warna na refresh ongkos tina sagala jenis tampilan sadia kiwari. Qualities ieu sangkan langsung Témbongkeun LED hiji pilihan alus teuing pikeun badag skala signage digital sarta aplikasi sejenna nu pamenta visuals-dampak tinggi.

Kalemahan LED

Sanajan harga diharepkeun ngurangan leuwih taun datang, luhur-resolusi LED tembok anu ayeuna sababaraha kali leuwih mahal ti LCDs, jadi téhnologi ieu téh masih kaluar jangkauan keur paling konsumén. Sajaba ti éta, sanajan pangluhurna-resolusi LED mintonkeun kénéh teu bisa nyadiakeun ultra luhur resolusi sadia ti LCD. Pikeun pamakéan-kasus anu merlukeun perhatian ka rinci finest, mintonkeun LCD mungkin masih bisa pikaresep.

Simkuring miharep kami geus mantuan héd sababaraha lampu dina Bedana - sarta kauntungan umum - of LCD na tembok video langsung Témbongkeun LED. Pamustunganana, duanana mangrupakeun téknologi tampilan alus teuing, tur ngan aplikasi husus anjeun sarta anggaran bisa nangtukeun pilihan pangalusna keur anjeun.


WhatsApp Online Chat!