Top 10 Alamanuia Fa'atekinisi Alamanuia mo le 2021

Aʻo ulufale aloaia le pisinisi DRAM i le EUV, o le NAND Flash stacking technology ua agaʻi i luma ole 150L.

O kamupani tetele e tolu o le DRAM Samsung, SK Hynix, ma Micron o le a le gata ina faʻaauauina la latou suiga agai atu i le 1Znm ma le 1alpha nm tekinolosi faʻagasologa, ae faʻalauiloa aloaia foi le EUV era, faatasi ai ma Samsung e taʻitaʻia le moliaga, i le 2021. O le a faasolosolo malie lava ona suia e le au faʻatau DRAM a latou. tekinolosi mamanu fa'alua o lo'o i ai ina ia mafai ai ona fa'amalieina lo latou fa'atulagaina o tau ma le lelei o le gaosiga.

Ina ua maeʻa ona faʻatautaia e le au faʻatau oloa a le NAND Flash le tekinolosi faʻapipiʻi manatua i tua atu o le 100 layers i le 2020, o le a latou faʻamoemoe mo le 150 layers ma luga atu i le 2021 ma faʻaleleia le gafatia e tasi mai le 256/512Gb i le 512Gb/1Tb. O le a mafai e tagata fa'atau oloa ona fa'aaogaina oloa NAND Flash e sili atu ona maualuga e ala i taumafaiga a le au fa'atau oloa e fa'amalieina tau o chip. E ui o le PCIe Gen 3 o loʻo avea nei ma taʻutaʻua pasi pasi mo SSD, o le PCIe Gen 4 o le a amata ona maua le faʻateleina o sea maketi i le 2021 ona o lona tuʻufaʻatasia i le PS5, Xbox Series X/S, ma tina e faʻaalia ai le microarchitecture fou a Intel. Ole feso'ota'iga fou e mana'omia mo le fa'amalieina o le tele o fa'amatalaga fa'aliliuga mana'omia mai PC maualuga, 'au'aunaga, ma nofoaga autu o fa'amaumauga HPC.

O le a faʻatupuina e le aufaipisinisi fesoʻotaʻiga telefoni le latou 5G nofoaga autu o le fausiaina ae o Iapani / Korea e vaʻai i luma i le 6G

O le 5G Implementation Guidelines: SA Option 2, faʻasalalau e le GSMA ia Iuni 2020, suʻesuʻe i faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa e uiga i le faʻaogaina o le 5G, e le gata mo fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga feaveaʻi ma mai se vaaiga i le lalolagi atoa. O loʻo faʻamoemoeina le faʻatinoina o le 5G standalone architectures (SA) i luga o se fua tele i le 2021. I le faʻaopoopoga i le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga ma le televave ma le maualuga o le bandwidth, 5G SA architectures o le a mafai ai e le au faʻatautaia ona faʻavasegaina a latou fesoʻotaʻiga e tusa ai ma talosaga a tagata faʻaoga ma faʻafetaui i galuega e manaʻomia. ultra-maualalo latency. Ae ui i lea, e tusa lava pe o loʻo faʻagasolo le 5G, o Iapani NTT DoCoMo ma Korea-SK Telecom o loʻo taulaʻi atu i le faʻaogaina o le 6G, talu ai o le 6G e faʻatagaina mo le tele o talosaga faʻaalia i le XR (e aofia ai le VR, AR, MR, ma le 8K ma luga atu o iugafono) , feso'ota'iga holographic olaola, WFH, avanoa mamao, telemedicine, ma a'oa'oga mamao.

IoT e tupu aʻe i le Atamai o Mea aʻo faʻalatalata atu masini faʻaogaina AI i le tutoʻatasi

I le 2021, loloto AI tu'ufa'atasiga o le a avea ma fa'amuamua fa'aopoopo i le IoT, o lona fa'auigaina o le a tupu mai le Initaneti o Mea i le atamai o Mea. O fa'afouga i mea faigaluega e pei o le loloto o a'oa'oga ma le va'aiga fa'akomepiuta o le a maua ai se fa'aleleia atoa mo IoT software ma meafaigaluega. I le amanaia o le malosi o alamanuia, faʻaosofia le tamaoaiga, ma le manaʻoga mamao, IoT e faʻamoemoe e vaʻaia le tele o le vaetamaina i luga o nisi tulaga tetele, e pei o le gaosiga atamai ma le soifua maloloina atamai. E tusa ai ma le gaosiga atamai, o le faʻalauiloaina o tekonolosi e leai se fesoʻotaʻiga e faʻamoemoe e faʻavaveina le taunuu mai o le alamanuia 4.0. A'o tulituliloaina e fale gaosi atamai le maufetuuna'i, fetuutuuna'i, ma le lelei, o le tu'ufa'atasia o AI o le a fa'aauupegaina ai masini mata, e pei o cobots ma drones, ma sili atu le sa'o ma le gafatia o asiasiga, ma fa'aliliuina ai le masini i le tuto'atasi. I luma ole soifua maloloina atamai, ole vaetamaina AI e mafai ona suia faʻamaumauga faʻafomaʻi o loʻo i ai nei e mafai ai ona faʻaleleia le faʻagasologa ma le faʻalauteleina o vaega o auaunaga. Mo se fa'ata'ita'iga, o le tu'ufa'atasia o AI e fa'aolaina vave ai le fa'ailoaina o ata vevela e mafai ona lagolagoina ai le faiga o fa'ai'uga a le falema'i, telemedicine, ma talosaga fesoasoani tau taotoga. O nei talosaga ua taʻua i luga e faʻamoemoe e avea o ni galuega taua e faʻataunuʻuina e le AI-enabled medical IoT i tulaga eseese e amata mai i falemaʻi atamai i nofoaga telemedicine.

O le tu'ufa'atasiga i le va o matatioata AR ma telefoni feavea'i o le a amata ai se galu o fa'aoga fa'alava

Matatioata AR o le a agai atu i se mamanu fesoʻotaʻi telefonipoto i le 2021 lea e avea ai le telefoni ma faʻatautaia komepiuta mo tioata. O lenei mamanu e mafai ai ona faʻaititia tele le tau ma le mamafa mo tioata AR. Aemaise lava, a o faasolo ina matua le siosiomaga o le 5G i le 2021, o le tuufaatasia o 5G smartphones ma mata tioata AR o le a mafai ai e le vaega mulimuli ona le gata ina faʻatautaia polokalame AR e sili atu le sologa lelei, ae faʻataunuʻu ai foʻi galuega faʻafiafia leo-vaʻaia a le tagata lava ia e ala i le faʻaogaina o le faʻaopoopoina o komepiuta. malosi o telefonipoto. O le iʻuga, o faʻailoga telefoni feaveaʻi ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga feaveaʻi e faʻamoemoe e faʻatautaia le maketi matatioata AR i luga o se fua tele i le 2021.

O se vaega taua o le aveta'avale tuto'atasi, aveta'avale mata'ituina faiga (DMS) o le a fa'atupula'ia le ta'uta'ua

O tekinolosi saogalemu tau taavale ua tupu mai i se talosaga mo fafo o taavale i le tasi mo totonu o le taavale, ae o le lagona tekinolosi o loʻo agaʻi atu i se lumanaʻi lea e tuʻufaʻatasia ai le mataʻituina o tulaga avetaʻavale ma faitauga o le siosiomaga i fafo. E fa'apena fo'i, o le tu'ufa'atasiga o ta'avale AI o lo'o fa'asolosolo atu i tua atu o ana fa'afiafiaga o lo'o i ai ma galuega fesoasoani mo tagata fa'aoga, ma avea ma mea e mana'omia mo le saogalemu o ta'avale. E tusa ai ma le tele o faʻalavelave tau taʻavale lea na le amanaʻia ai e le au taʻavale tulaga o auala ona o lo latou faʻalagolago tele i le ADAS (faʻatonu fesoasoani a le avetaʻavale), lea e leʻi leva ona faʻatupuina i luga o le numera o le vaetamaina, o loʻo toe vaʻaia e le maketi le mataʻituina o galuega. I le lumanaʻi, o le a taulaʻi le autu autu o le mataʻituina o le avetaʻavale i le atinaʻeina o faiga faʻapipiʻi sili atu ona malosi, faʻalagolago, ma saʻo. E ala i le su'eina o le momoe ma le gauai o le avetaavale e ala i le tulituliloaina o iris ma le mataituina o amioga, o nei faiga e mafai ona iloa i le taimi tonu pe ua vaivai le avetaavale, faʻalavelave, poʻo le avetaʻavale le lelei. O le mea lea, o le DMS (faʻatonuina o le avetaavale) ua avea ma mea e manaʻomia tele i le atinaʻeina o le ADS (autonomous driving system), talu ai e tatau ona faʻatino e le DMS le tele o galuega i le taimi e tasi, e aofia ai le suʻesuʻeina taimi moni / faʻamatalaga, suʻesuʻega o le gafatia o avetaavale, ma le faʻaaogaina o taʻavale. soo se taimi e tatau ai. O ta'avale fa'atasi ai ma le DMS e fa'amoemoe e ulufale atu i le tele o gaosiga i se taimi lata mai.

O fa'aaliga gaugau o le a va'aia le vaetamaina i le tele o masini e avea o se auala e fa'ae'e ai le mata o fanua fa'atau

Aʻo faʻasolosolo telefoni feaveaʻi mai manatu i oloa i le 2019, o nisi o telefoni feaveaʻi na faʻasalalau a latou lava telefoni feaveaʻi e suʻe vai. E ui lava o nei telefoni 'fa'atau atu fa'atauga e o'o mai i le taimi nei e fa'atauva'a ona o a latou tau e fai si maualuga - ma, i le fa'aopoopoga, tau fa'atau atu - o lo'o mafai lava ona latou fa'atupuina le tele o le pisa i le maketi atamai matua ma tumu. I nai tausaga o lumanaʻi, aʻo faasolosolo malie ona faʻalauteleina e le au fai laulau a latou gafatia gaosiga o AMOLED, o le a faʻaauau pea ona taulaʻi atu faʻailoga telefoni i la latou atinaʻeina o telefoni gaugau. E le gata i lea, o galuega gaugau o loʻo vaʻaia le faʻateleina o le faʻaogaina i isi masini faʻapea foi, aemaise lava komepiuta api. Faatasi ai ma Intel ma Microsoft o loʻo taʻitaʻia le faʻatonuga, o loʻo tuʻuina atu e le au gaosi oloa a latou lava tusi e lua faʻaaliga. I le tulaga lava e tasi, o oloa gaugau ma fa'aaliga AMOLED fetu'una'i e tasi ua fa'atulaga e avea ma isi autu vevela. O api tusi ma fa'aaliga gaugau e ono ulufale atu i le maketi i le 2021. I le avea ai o se fa'aaliga fetu'una'i fetu'una'i fa'aaliga ma o se vaega o oloa e fa'aalia ai fa'aaliga fetu'una'i e sili atu le lapo'a atu nai lo talosaga muamua, o le tu'ufa'atasiga o fa'aaliga gaugau i api e fa'amoemoe e fa'aalu ai le gafatia o le gaosiga o le AMOLED a le au gaosi oloa. i sina tulaga.

O le Mini LED ma le QD-OLED o le a avea ma sui aoga i le OLED paʻepaʻe

O le tauvaga i le va o tekinolosi faʻaaliga e faʻamoemoe e vevela i le maketi TV maualuga i le 2021. Aemaise lava, o le Mini LED backlight e mafai ai e le LCD TV ona sili atu le pulea o latou sone i tua ma o le mea lea e loloto atu ai le faʻaaliga faʻatusatusa pe a faʻatusatusa i televise masani. Ta'imua e le ta'ita'i maketi Samsung, Tele TV LCD ma Mini LED backlighting e tauva ma a latou pa'epa'e pa'epa'e OLED a'o ofoina fa'atusa fa'amatalaga ma fa'atinoga. E le gata i lea, ona o le maualuga o le tau, o le Mini LED e faʻamoemoe e tulaʻi mai o se suiga malosi i le OLED paʻepaʻe o se faʻaaliga tekonolosi. I le isi itu, o le Samsung Display (SDC) o loʻo faʻatau i luga o ana tekonolosi QD OLED fou e avea o se tulaga o le eseesega faʻatekonolosi mai ona tagata tauva, aʻo faʻamutaina e le SDC ana galuega gaosi LCD. SDC o le a vaʻavaʻai e seti le tulaga fou auro i faʻamatalaga TV ma lona QD OLED tekinolosi, lea e sili atu nai lo le paʻepaʻe OLED i tulaga o lanu saturation. TrendForce o loʻo faʻamoemoeina le maketi TV maualuga e faʻaalia se faʻataʻitaʻiga faʻatauva fou i le 2H21.

O fa'apipi'i maualuluga o le a alu i luma i le HPC ma le AiP

O le atinaʻeina o tekonolosi faʻapipiʻiina e leʻi faʻagesegese i lenei tausaga e ui lava i aʻafiaga o le faʻamaʻi COVID-19. A'o fa'amatu'uina atu e le au gaosi meataalo HPC ma AiP (antenna in package), o kamupani semiconductor e pei o TSMC, Intel, ASE, ma Amkor o lo'o naunau e auai i le fa'atupula'ia o pisinisi fa'apipi'i. E tusa ai ma le afifiina o atigipusa HPC, ona o le faʻateleina o le manaʻoga o nei meataalo ile maualuga ole taʻitaʻi I/O, o le manaʻoga i tagata faʻafesoʻotaʻi, o loʻo faʻaaogaina i totonu ole afifi, ua faʻateleina foi. TSMC ma Intel ua uma ona faʻasalalau a latou fausaga fou o pusa atigipusa, faʻailoga 3D ie ma Hybrid Bonding, i le faasologa, aʻo faasolosolo malie ona faʻaleleia a latou tekinolosi faʻapipiʻi lona tolu (CoWoS mo TSMC ma EMIB mo Intel), i le fa-tupulaga CoWoS ma Co-EMIB tekinolosi. . I le 2021, o le a vaʻavaʻai le au faʻavae e lua e faʻamanuiaina mai le maualuga 2.5D ma le 3D faʻapipiʻiina manaʻoga. E tusa ai ma le afifiina o module AiP, ina ua maeʻa ona tuʻuina atu e Qualcomm ana oloa muamua QTM i le 2018, na galulue faʻatasi ai le MediaTek ma Apple ma kamupani o le OSAT, e aofia ai le ASE ma Amkor. E ala i nei felagolagomaʻi, na faʻamoemoe le MediaTek ma Apple e faʻatautaia le R&D o le faʻapipiʻiina o pusa lapisi, o se tekinolosi taugofie. AiP e fa'amoemoe e va'ai fa'asolosolo fa'atasi i masini 5G mmWave amata i le 2021. Fa'aosoina e 5G feso'ota'iga ma feso'ota'iga feso'ota'iga mana'oga, AiP modules e fa'amoemoe e muamua o'o atu i le maketi telefoni ma mulimuli ane i maketi ta'avale ma papa.

Chipmakers o le a tulituliloaina sea i le maketi AIoT e ala i le faʻalauteleina o fuafuaga faʻalautele

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o IoT, 5G, AI, ma ao / pito komipiuta, o fuafuaga a le au fai meaʻai ua tupu mai i oloa tuʻufaʻatasi, i laina o oloa, ma mulimuli ane i fofo o oloa, ma faʻatupuina ai se faʻaogaina o meaola faʻanatura. I le vaʻavaʻai atu i le atinaʻeina o le tele o tagata fai chipmakers i tausaga talu ai mai se vaʻaiga lautele, o le faʻaauau pea o le tuʻufaʻatasia o nei kamupani ua mafua ai se pisinisi oligopolistic, lea e sili atu le malosi o le tauvaga faʻapitonuʻu nai lo se isi lava taimi. E le gata i lea, talu ai o le 5G faʻapisinisi e faʻatupuina ai manaʻoga eseese mo le faʻaaogaina o mataupu, o loʻo ofoina atu nei e le au fai chips ni faʻataʻitaʻiga tuʻusaʻo atoatoa, e amata mai i le mamanu o le chip i le faʻapipiʻiina o masini komepiuta / masini komepiuta, e tali atu ai i le tele o avanoa faapisinisi na aumaia e le televave o le atinaʻeina o le AIoT alamanuia. I le isi itu, o tagata fai chipmakers e le mafai ona faʻatulagaina i latou lava i le taimi e tusa ai ma manaʻoga maketi o le a latou faʻaalia i latou i le lamatiaga o le faʻalagolago tele i se maketi e tasi.

Active matrix Micro LED TV o le a faia la latou amataga sili ona fa'amoemoe i le maketi fa'aeletonika fa'atau

O le tuʻuina atu o faʻaaliga Micro LED tetele e Samsung, LG, Sony, ma Lumens i tausaga talu ai na faʻailogaina ai le amataga o le faʻaogaina o le Micro LED i le faʻalauteleina o faʻaaliga tetele. A'o faasolosolo malie le fa'atupuina o le fa'aogaina o le Micro LED i fa'aaliga tetele, ua fa'amoemoe e avea Samsung ma tagata muamua i totonu o le alamanuia e fa'amatu'u atu ana matrix matrix Micro LED TV, ma fa'amauina ai le tausaga 2021 o le tausaga muamua o le tu'ufa'atasia o le Micro LED i TV. Active matrix e fa'afeso'ota'i pika e ala i le fa'aogaina o le fa'aaliga TFT tioata pito i tua, ma talu ai o le mamanu IC o le matrix malosi e fai si faigofie, o lea la e mana'omia ai e lenei faiga fa'amatalaga se aofa'i maualalo o auala. Aemaise lava, e manaʻomia e le avetaʻavale matrix ICs galuega PWM ma sui MOSFET ina ia faʻamautu ai le eletise o loʻo taʻavale Micro LED faʻaaliga, e manaʻomia ai se faiga R&D fou ma taugata tele mo ia ICs. O le mea lea, mo Micro LED gaosi oloa, o latou luitau sili i le taimi nei i le tuleia o le Micro LED i le pito i luga o masini maketi o loʻo taoto i tekinolosi ma tau.


Taimi meli: Ian-05-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou