Le lumana'i o fa'aaliga: talosaga ma anotusi

E faia e le au gaosi le mataupu mo le atinaʻeina o faʻaaliga faʻaalia o loʻo i ai nei ma faʻamatalaga i luga o le faʻateleina o le fatufatuaʻi o mea e aofia ai, foliga e le masani ai ma le tele-screen formations.

I le vaega muamua o lenei faʻaaliga i le lumanaʻi o faʻaaliga, na matou faʻamatalaina nisi o tekonolosi faʻalauiloa ua setiina e iai se aʻafiaga. O iinei e faia ai e le au gaosi le mataupu mo le faʻaleleia atili o faʻasologa o loʻo i ai nei ma faʻamatalaga i luga o le faʻateleina o le fatufatuaʻi o mea e aofia ai, foliga e le masani ai ma faʻasologa tele-screen.

O Thomas Issa, o le kamupani ma le aʻoga fofo faʻatauga pule mo Sony Professional Solutions Europe o loʻo fautua mai o loʻo i ai pea le tele o le ola o loʻo totoe i ituaiga faʻaaliga o loʻo iai nei. "E ui o loʻo i ai ni fofo sili ona lelei i luga o le maketi, o loʻo i ai pea le tele o le avanoa o le LED ma le LCD e faʻatupulaia aʻo leʻi manaʻomia ona tatou mafaufau e uiga i isi mea fou fou. O loʻo i ai le avanoa mo le tele o faʻalautelega: mai le faʻaleleia o iugafono ma ata lelei, i le fatuina o mamanu fou ma faʻaitiʻitia bezels, i le faʻateleina o lo latou faʻatuatuaina atoa. O lea la, e ui o le a tatou vaʻai i ni faʻafouga mataʻina i se taimi puʻupuʻu, o le lumanaʻi o loʻo i ai pea i le fou ma le faʻaleleia atili o le LED ma le LCD tekonolosi.

"E sili atu le taua nai lo le fou ma le fou o tekinolosi, pe o le mea moni e fetaui ma manaʻoga o tagata faʻaaogaina. O loʻo i ai le tele o manaʻoga mo le faʻaalia o le tuʻufaʻatasia ma fofo AV lautele i le taimi nei, o loʻo faʻaosoina ai le manaʻoga mo le faʻaogaina i fofo faʻaaliga i nei aso, pe o tatou talanoa e uiga i se siosiomaga faʻapisinisi ma potu fono, poʻo se nofoaga aʻoaʻoga e pei o fale tifaga i totonu. iunivesite.”

O le anotusi o le tupu
Talosaga ma le anotusi e taua tele i le manuia o faʻasalalauga fesoʻotaʻiga faʻafuainumera uma poʻo le faʻapipiʻiina. “Ua avea foi mea i totonu o se vaega taua o faaaliga i totonu o le fale, i vaega uma lava,” o le tala lea a Nigel Roberts, IT solutions sales head mo LG Electronics UK Business Solutions. "O talosaga ua alualu i luma e tusa ai, e pei o la matou WebOS platform, lea e mafai ai e au maketi ona faʻatupu vave faʻasalalauga i luga ole laiga lea e mafai nei ona faʻaogaina mamao vave ma faʻaaliga, tausia le faʻailoga i luga o le feʻau ma auai i le minute nai lo le suiga o vaiaso."

O le fa'ateleina o pupuni i lo tatou olaga atoa ma toetoe lava o nofoaga uma e mafai ona tatou le amanaiaina i latou i se tulaga tele, o se mea o lo'o tau faasaga i ai le au gaosi oloa ma tagata e ona e ala i le fa'apipi'iina o mata i nofoaga e le masani ai. Roberts: "O le 16: 9 ratio o le a avea ma masani mo talosaga faʻapitoa ina ia mafai ai e le BYOD ona faʻavavevave ma faʻaalia vave ona faʻaaogaina o se faatulagaga masani mo mea uma mai tagata faʻaoga uma. Ae ui i lea o le faʻateleina o le fatufatuaʻi o mea o loʻo i ai, o foliga e le masani ai ma faʻatulagaga tele-screen o loʻo faʻatupulaia i le lauiloa ma le aʻafiaga. O loʻo i ai le malosi o le faʻaogaina mo a tatou UltraStretch ma Open Frame OLED tekinolosi, e faʻamalosia uma ai le faʻaogaina ma le tuʻuina o faʻaaliga, faʻatupuina le aafiaga moni mo le tagata faʻaaogaina.

"O le mea moni lava o le gafatia o le MiniLED, faʻatasi ai ma le pika pika o le 100 micrometers pe itiiti, e faʻafiafiaina ai le alamanuia"

O fa'aaliga lapopo'a O faʻaaliga faʻaalia o le LED lo'o fa'ateleina ona maua i nofoaga faitele ma e mafai ona fa'apena e fetaui ma le avanoa avanoa po'o le fausaga - pe mafolafola, pi'o pe fa'aletonu - fa'ataga atili ai le fatufatua'i i le fa'aogaina ma le fa'alogoina o tagata matamata. O lo'o fa'aitiitia le pitch LED i tausaga ta'itasi, e mafai ai ona fa'aogaina fa'aaliga mata'utia o le LED i le tele o fa'aoga ma nofoaga. Ose pisinisi ua fa'avavevave, ma resitalaina fa'atau i le tausaga talu ai e silia ma le $5.3 piliona. "O le faʻaofiina o le MicroLED e Sony i le 2016 na mafua ai le fiafia tele i le alamanuia, ae na manatu o se fuataga o mea e mafai, ae le o le mea e mafai i se taimi lata mai," o le tala lea a Chris McIntyre-Brown, faʻatonu lagolago. i le Futuresource Consulting. "Ae ui i lea, o lenei tausaga ua vaʻaia le tele o faʻasalalauga i luga o fofo fou chip-on-board (COB), MiniLED ma kelu-i-board. O loʻo ofoina atu uma faʻamanuiaga eseese, ae o le mea moni lava o le MiniLED, faʻatasi ai ma le pika pika o le 100 micrometers pe itiiti, e faʻafiafiaina ai le alamanuia. O le mea e faʻalavelave ai, o le leai o ni faʻataʻitaʻiga i le MiniLED, MicroLED ma le mea moni o le LED alamanuia atoa. O lenei mea ua tupu ai le fenumiai, ma e mautinoa lava e tatau ona foia.

A'o fa'amata'ina fa'ailoga fa'aa'e i le maketi fa'aaliga masani, o fa'alāpotopotoga tetele o lo'o fa'apipi'iina fa'aaliga LED i vaega sa mafai muamua ona fa'aogaina fa'aaliga. O le mea lea e mafua ai le gaosiga o metotia fou, e pei o le COB, e faʻafetaui ai suiga manaʻoga, e aofia ai le faʻateleina o iugafono ma le fausiaina o faʻaaliga sili atu ona malosi mo nofoaga maualuga.

"O loʻo i ai se tulaga manino o le alu ese mai le LCD ma le plasma technology, ma agai atu i le LED e avea ma tekonolosi i le fatu o faʻaaliga i le isi sefulu tausaga," talitonu Paul Brown, VP faʻatau UK, i SiliconCore Technology. "O le LED o le a soʻo se mea i itu uma, ma a oʻo i lalo le tau ma faʻaleleia le lelei, o le a faʻalauteleina le faʻaoga. O potu fa'atonu ma fa'atonu ose vaega tele o suiga i le taimi nei ma le aveesea o fa'aaliga fa'apipi'i ma fa'aaliga pito i tua e fiafia i fa'aaliga LED. Matou te faʻamoemoe e vaʻai i lenei saoasaoa i le tausaga a sau. O faleoloa i totonu ma nofoaga faitele o lo'o fa'apipi'iina ai puipui vitiō o le a masani ona suia i fa'aaliga fa'aalia ole LED.

"Ina ia faʻamalieina lenei manaʻoga, ua matou atinaʻeina tekinolosi i le tolu tausaga talu ai e faʻatalanoaina mataupu tumau o loʻo maua i faʻaaliga LED. O le tausaga nei na matou faʻalauiloaina ai le LISA, LED i le Silicon Array, lea e faʻaalia ai se faiga tulaga ese i le gaosiga, o le isi laasaga i luma mo faʻaaliga lelei pixel pitch. O le a avea ma tulaga masani i la matou vaega, ma matou te talitonu, i le aluga o taimi le tulaga o alamanuia. Common Cathode technology, lea na matou pateniina i le lima tausaga talu ai, o loʻo alu ese foi ona ua sili atu ona talia lautele e avea o se auala e fausia ai le sili atu le malosi o le tekonolosi LED.

O isi fa'ata'ita'iga o tekonolosi COB ua uma ona maua fa'apisinisi o le Crystal LED laina fou mai Sony ma le LED LiFT laina mai le NEC. Faatasi ai ma LED taʻitasi e ave naʻo le 0.003sqmm i se pika o le 1.4sqmm, e mafai ona faia ni faʻaaliga maualuga maualuga i laʻititi laʻititi laʻititi, tuʻuina atu ia i latou le avanoa sili atu mo le faʻaogaina i potu faʻatonutonu, faʻatau, faleoloa mamanu oloa ma isi talosaga e masani ona manaʻomia. Fa'aaliga LCD po'o masini ata. O le vaega uliuli lapo'a o lo'o siomia ai va'a ta'itasi e tele sona sao i se tulaga fa'atusatusa e talia lelei o le 1,000,000:1. "O le aumaia o tekinolosi fou i maketi e fa'atatau i le ofoina atu o filifiliga i tagata fa'atau. O mana'oga a le fa'atauoloa mo fa'ailoga ma fa'aaliga fofo e ese mai i se fale fa'ata'ita'i, fale fa'auma po'o fale ta'aloga, mo se fa'ata'ita'iga,” o le tala lea a Issa. "Faʻavae i luga ole faʻaaliga taʻitoʻatasi, e leai ni faʻailoga, e mafai e faʻalapotopotoga ona fatuina se faʻaaliga e faʻatatau i a latou faʻamatalaga saʻo."

Ala i le lumana'i
It is notoriously difficult to predict the future in the AV world in the face of rapid technological evolution and the frequent introduction of newer, better, solutions to meet an ever-widening range of applications. Integrators need to be conversant with all types of display technologies and be able to guide and advise their customers in selecting the best system for them today, as well as ensuring there is a futureproof path to upgrade and develop as the technology improves even further.

O lenei, Thomas Walter, vaega pule fuafuaga maketi oloa maketi, NEC Display Solutions Europa, talitonu, o le mafuaaga: "System integrators o loʻo ofoina atu le tele o filifiliga o tekinolosi mai le faʻataʻitaʻiga, faʻaaliga LCD-faʻavae e tuʻu saʻo le vaʻaia o le LED o le a avea ma mea e mafai ona faʻaogaina atoa. latou tagata fa'atau ma o le a manumalo i se taimi umi i se auala fa'apitoa fa'atalanoaga. Ina ia oʻo i lenei tulaga e manaʻomia aʻoaʻoga ma tomai ma fesoasoani e ala i le tuʻuina atu o aʻoaʻoga malosi i a tatou paaga ina ia mafai ai ona tuʻuina atu ia i latou le tomai faʻapitoa ma le poto e maua ai le faʻatauvaʻa."

O na tagata tu'ufa'atasia e tatau fo'i ona femalamalamaa'i i feso'ota'iga fa'atekonolosi IT ma feso'ota'iga pe a latou fa'afetauia lavelave ma mana'oga o se lalolagi ua televave suiga. O lo'o iai le aga'i atu i fa'aaliga tu'ufa'atasia e le toe mana'omia ai le au fa'asalalau fafo e fa'atino ma a'o fa'agasolo fa'alelei ma fetu'una'i avanoa fa'apisinisi o le a matala.

O fa'atauga fa'ata'ita'iga o lo'o suia fo'i, a'o aga'i atu tagata fa'atau ile tu'uina atu o auaunaga lisi nai lo le fa'atauina o tupe tetele i so'o se mea e mafai ai. O le teuina o faʻamatalaga, polokalama faʻapipiʻi ma e oʻo lava i le faʻaogaina mamao ua uma ona ofoina atu i luga o se oloa-e-auʻaunaga faʻataʻitaʻiga ma meafaigaluega ua faʻateleina foʻi le ofoina atu i lena auala. E manaʻomia e tagata faʻapipiʻi ma gaosiga ona mafai ona tali atu i talosaga a le au faipisinisi e tuʻuina atu meafaigaluega lisi faʻatasi ma le lagolago faifaipea, tausiga ma le faʻaleleia o konekarate e faʻamautinoa ai le tagata faʻatau, ma o le mea lea o le tagata vaʻaia, e tuʻuina atu i taimi uma tekinolosi ma fofo sili ona lata mai.

Ae ui i lea, o suiga tetele i le maketi AV o le a faʻamalosia e le suiga o galuega ma taimi paganoa o tagata faigaluega i aso nei, faʻamalosia e faʻamoemoega o tagata faʻatau i aso nei mo se tulaga lelei o le poto masani tekinolosi. Faatasi ai ma le maketi o tagata faatau o loʻo faʻavavevave, e manaʻomia e le maketi AV ona faʻaauau pea le tuleia o tuaoi ma faʻafouina ina ia tumau le talafeagai.


Taimi meli: Mati-24-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou