O le lumanaʻi o faʻaaliga tekonolosi o loʻo taoto i MicroLEDs

I le fausiaina o tekinolosi MicroLED, ua fa'apipi'i e inisinia la'ititi la'ititi o Light-Emitting Diodes (LED) i luga o le eria lava e tasi nai lo augatupulaga muamua o mata LED - miliona sili atu.

I le aluga o tausaga, o le tele o tekonolosi faʻatekonolosi mata ua oʻo mai ma mou atu. Mai televise fa'aigoa fa'aleaganu'u e o'o atu i masini fa'ata'ita'i, mata o le plasma i le LCD ma o lea ua oLEDs, ua va'aia e le maketi fa'atau ituaiga uma o fa'asologa, fa'amatalaga, ma meafaitino.

https://www.szradiant.com/

A'o pa le telefoni, papalama, ma maketi TV maualuga, o lo'o i ai se tuuga fa'atautau e le tu'ua i le va o tagata gaosi oloa e fai ai pupuni e sili atu ona manifinifi, la'ititi, susulu, ma maualuga atu le fa'amalamalamaga nai lo le tauvaga.

E masani lava, o nei mea e fuaina o se tasi pasene pasene ese'esega - e o'o mai i le taimi nei. O le oʻo mai o tekinolosi MicroLED ua folafola mai e toe faʻamalamalamaina pe faʻapefea ona faia pupuni, o a faʻamatalaga e mafai ona faʻapipiʻiina i lau o lapopoa eseese, ma le maualuga o le faʻamautuina o lau LED e mafai.

O le a le MicroLED?

MicroLED tekinolosi, a itiiti ifo i le igoa, e fai si tuusao. Ua faia e Inisinia ni la'ititi la'ititi o Light-Emitting Diodes (LEDs) ma fa'apipi'i le tele o ia mea i luga o le eria lava e tasi nai lo augatupulaga muamua o mata LED. E faitau miliona isi.

https://www.szradiant.com/

O LED o 'bulbs' laiti ia e maua ai le malamalama i lau, fa'apea fo'i ma fa'aoga masani e pei o moliuila, moli o le ulu ma le si'usi'u, ma matauila masani. O le eseesega i le va o LED ma filament bulbs e matua mataʻutia e pei o le eseesega i le va o le telefoni muamua ma telefoni feaveaʻi i aso nei, ae i tulaga uma e lua, latou te faʻamoemoe e ausia le galuega tutusa.

O lea la, microLEDs o se faʻaleleia atili i le tekonolosi e fesoʻotaʻi ai LED ma ata na gaosia i luga o se lau. O MicroLEDs e faʻaitiitia le tele o LED i le tele, o lona uiga o le tele o latou e mafai ona faʻatumu le avanoa e tasi na nofoia muamua e le tasi diode.

O lenei mea e faʻateleina ai le malosi ma le gafatia e faʻamatalaina auiliiliga, ae oʻo mai i le faʻaaluina o le susulu. O le tala faasolopito na avea ma mea faʻapipiʻi mo le faʻaitiitia o LED i faʻaoga mata. O le faia o microLEDs ia susulu e pei o latou masani masani e manaʻomia ai le tele o le mana, sili atu le lelei o le diode, poʻo mea uma e lua. O le tele o le malosi i le tele, la'ititi o LED o lona uiga e sili atu le vevela, sili atu le fa'amama maa, ma sili atu le lavelave o gaosiga.

O nei faʻaletonu uma ua lava e taofia ai le au gaosi mai le tulituliloaina ma le faʻaaogaina o tekonolosi microLED i oloa faʻatau-seia oʻo mai i le taimi nei.

Ua sa'o le taimi e fa'aitiitia ai LED

I le taimi nei, o loʻo i ai se tapulaʻa i le auala e mafai ai e le au gaosiga laiti ona faia laupapa LED , e le gata ona o le tele o diodes, ae ona o le 'pitch' tele, o le avanoa lea i le va o LED taʻitasi ma le uiga o lena avanoa mo le lau. iugafono.

Tekinolosi meafaigaluega ma faiga gaosiga e masani ona faʻatapulaʻaina mea taua, aua o LED e mafai ona faia naʻo laʻititi ma faʻapipiʻi i le matagaluega o se tele ma lelei. Nai lo o nai taseni lanu samasama-lanumoana masani LED i mata o nei LED, microLED screens o loʻo i ai le faitau miliona o LED, poʻo le tasi mo pika taʻitasi.

https://www.szradiant.com/

Ona fa'atoluina lea o le numera, ona o mata microLED e fa'aogaina lanu mumu, lanumeamata, ma le lanumoana. O RGB trio ta'itasi e tu'uina atu le 'pixel' e tasi, lea e mafai ona e mafaufauina e fa'aopoopo vave i luga o le televise 1080p mata. E afe ma afe pixels e aofia ai modules ta'itasi, ma e tele modules e fausia ai se lau na tu'uina atu.

O le fa'aitiitia o LED e maua ai le malosi e foia ai, ae e a'afia ai le lavelave o meafaigaluega. E le'i leva atu nei ua fa'asolo atu masini ma mea fa'atekonolosi gaosi i se tulaga e mafai ai e mata o le LED ona fa'aogaina le suiga ile microLED.

Ua sauni le au gaosi oloa e faʻalauiloa tekinolosi MicroLED

O le MicroLED TV muamua na amata o le Samsung's 'The Wall,' o se fa'ava'a, fa'avasega mata'itusi e ofoina atu le fa'ai'uga ta'ita'i fa'apisinisi ma se fa'aulufalega-muamua gafatia gafatia e mafai ai e tagata fa'au'uga ona fa'alautele a latou TV pe a suia talosaga.

I le CES 2018, Jonghee Han, Peresitene o Visual Display Business i Samsung Electronics, fai mai, "I Samsung, matou te tuuto atu i le tuʻuina atu i tagata faʻatau le tele o faʻamatalaga mataʻutia. I le avea ai ma uluai tagata faʻatau televise MicroLED faʻaogaina, 'The Wall' o loʻo faʻatusalia ai se isi faʻalavelave. E mafai ona liua i so'o se lapo'a, ma tu'uina atu ai le susulu mata'ina, lanu gamut, lanu lanu ma tulaga uliuli. Matou te fiafia e uiga i le isi laasaga i luga o la matou faʻafanua auala i le lumanaʻi o tekonolosi mata, ma le mataʻina o le vaʻaiga faʻaaliga e ofoina atu i tagata faʻatau.

O nei manatu o loʻo faʻamaonia ai le tele o faʻamanuiaga manuia ma faʻamanuiaga o tekinolosi microLED, mai le mafai ona tuʻuina atu le susulu ma le fofo ma faʻamalamalama manino tulaga uliuli, faʻafitauli uma i augatupulaga o plasma ma LED HD TV.

E oo lava i le tele o mata o le LED i aso nei, o mata o le LCD/LED e fa'aogaina e fa'aogaina ai le elemene (Liquid Crystal Diodes) e fai ai le ata ma le isi (LEDs i tua) e fa'amalamalama ai le lau.

O le mea moni, o se mea e sili ona maualuga-tekinolosi i luga o lau TV tuai, ma latou o mai ma a latou lava seti o faʻafitauli, e aofia ai le faʻaseseina o ata poʻo le pogisa mai itu lautele vaʻavaʻai, moli toto i vaega pogisa o le lau, mata mafiafia e manaʻomia. lua laulau eseese, ma tapulaʻa i luga o le maualuga o le susulu ona o le faʻaogaina o le natura o le elemene mata.

O le Samsung Wall o se mata tele, faia lona amataga i le 120-inisi le faatulagaga. E faigofie ona manatu o lenei mea na o se tulaga o le manaʻo e fai se faʻafefeteina i se laupepa lapoa i se faʻaaliga tele fefaʻatauaʻiga, ae o loʻo i ai se tala sili atu ona faigata.

E le'i a'oa'oina e le tagata gaosi mea fa'atekonolosi microLED i la'ititi lau lapopo'a. O fa'alavelave o lo'o si'omia ai le fua o LED, fa'atupuina o le malosi ma le vevela, ma le tau ma le lavelave o lona uiga mo le taimi nei o le microLED o lo'o tu'uina atu e fai ma vaifofo mo mata tetele ma maualuga. Ae ui i lea, pei o le tele o isi tekinolosi, o le mea e amata o se oloa faʻapitoa faʻapitoa e ono vave ona avea ma masani.

Ua lipotia lautele o Apple o loʻo galue i lana lava suʻesuʻega faʻaaliga microLED, ma i le isi itu o le fusi o alaleo. E talitonu Apple e mafai e microLEDs ona faia iPhones i le lumanaʻi e sili atu ona manifinifi ma sili atu le susulu nai lo faʻaaliga fou o le LED (OLED) faʻatupu fou na suia talu ai nei mata LCD. MicroLEDs o loʻo taʻua i le taimi nei o le ituaiga o tekonolosi i le lumanaʻi lea na manatu OLED i le tolu i le lima tausaga talu ai.

OLED vs. MicroLED ma le lumanaʻi o tekonolosi mata

OLEDs o lo'o i tua o le fa'aonaponei fa'atekonolosi mata mo telefoni poto ma papa; o latou meafaitino e sili atu le taugofie e gaosia nai lo microLEDs tuʻuina atu i aso nei faʻalavelave faʻalavelave.

Ae ui i lea, o OLED e mafatia i se tasi faʻaletonu tele o le a faʻaauau pea ona faʻatupuina manaoga gaosiga mo microLEDs; o le O, lea e tu mo le 'organic,' o lona uiga o OLED e gaosia e fa'aoga ai mea fa'aola. O lona uiga e taugata le gaosiga ma e foliga mai e le faʻaitiitia le tau ona o tau o mea mataʻutia.

O lona uiga e fa'atapula'aina i latou i le maualuga o le malamalama ona o mea e le mafai ona tuleia atili; fa'apena fo'i, fa'aoga mata'utia e pei o fa'aaliga i taimi uma e afaina i le mu-i totonu e pei o ata muamua o le plasma.

Fa'afeiloa'i i le lumana'i

O le lumanaʻi o tekonolosi mata e toetoe lava a mautinoa MicroLEDs. E pei o so'o se tekonolosi fa'aonaponei, o lo'o i ai se fa'aa'oa'oga mo tagata gaosi mea e pei o mea fa'asaienisi ma fa'agaioiga gaosiga o lo'o tauivi e pu'e le gafatia o lenei tekonolosi.

O le taimi lava e mafai ai ona maua le gaosiga o le gaosiga o microLEDs, o le oso mai le OLED i le microLED e mafai ona vave, ma tuʻu ai OLED i tua e avea o se tasi-tupulaga tekinolosi lea na avea o se alalaupapa manaia i se tulaga fou mo mata mai smartphones i televise.

Ua taʻua e Samsung o loʻo fuafua e faʻasalalau le televise microLED e faʻafesagaʻi ma tagata faʻatau i se taimi i le 2019, aʻo faʻaalia e Apple e talitonu e mafai ona faʻaalia le tekonolosi i ana telefoni i totonu o le tolu tausaga.

E pei o le alualu i luma faatekinolosi uma, afai e manuia nai oloa muamua, o le a le pine ae tatalaina le lolo. Faʻatasi ma maʻa sili atu ona lelei, microLEDs o le a le pine ae faʻamalo uma masini mataʻutia, aumaia le faʻaaliga mataʻina ma le susulu mai le alofilima o lou lima e faʻatumu ai le puipui atoa o lou fale.


Taimi meli: Apr-17-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou