Mai le Mini LED i le Micro LED, o suiga o le afifiina pepa, mea faʻamalamalama ma le avetaʻavale IC

I aso ua tuanaʻi, pe a matou gauai atu i le Micro LED, e le mafai ona matou aloese mai le mataupu faigata o le "faʻafeiloaʻiga tele".I aso nei, e sili atu le oso ese mai paʻu o tupe meataalo ma talanoaina lenei mataupu i luga o le ala o le LED miniaturization.Se'i o tatou va'ai i suiga suiga maiLaiti LEDi le Micro LED, pepa afifi, mea luminescent ma le avetaavale IC.O fea o le a alu i le tulaga masani?O fea o le a mou atu i la tatou vaaiga?

Mai le laʻititi laʻititi i le Micro LED, o a suiga o le a tupu i foliga o oloa afifi?

Mai le vaaiga o le afifiina, e mafai ona vaevaeina faʻaaliga LED i ni vaitau se tolu: laʻititi laʻititi, Mini ma Micro.E eseese taimi afifiina e eseese ituaiga oloa ofa'aali LED fetu'una'imasini.1. Pixel 3-in-1 separation device SMD: 1010 o se sui masani;2. Array ituaiga afifi vavae masini AIP: Fa i le tasi o se sui masani;3. Fa'apipi'i luga GOB: SMD fa'apipi'i vai vevela masani o se sui masani;4. Fa'apipi'i tu'ufa'atasia COB: kelu vai vevela masani o se sui masani.

I le Mini LED era, e lua ituaiga autu o oloa fomu: uma-i-le tasi masini tu'ufa'atasi ma afifi tu'ufa'atasi.O le sui masani o le SMT o mea uma-i-tasi ma eseese masini.O le sui masani o le faʻapipiʻiina o module faʻaletino o loʻo tuʻufaʻatasia afifiina.O lo'o iai pea fa'afitauli e pei o le lanu vaitusi ma le lanu, fua, ma le tau.Ole 0505 separation device ole tapula'a ole SMD.I le taimi nei, e masani lava ona feagai ma le faʻamaoni, SMT lelei, faʻamalosi ma isi mataupu.I le Mini LED era, atonu na leiloa le autu o tekinolosi.I le vaitau o Micro LED, e leai se masalosalo o le a tuʻufaʻatasia afifiina.Ae o le taulaiga o le faʻafitauli o le faʻafeiloaʻi o chip.

tyujtjty

Ae mo le vavalo o faiga faatekinolosi i le lumanaʻi o faʻaaliga LED, e fa manatu autu:1. Fa'apipi'i tekonolosi ua fa'atupuina mai le fa'apipi'iina o tekonolosi i luga ole fa'apipi'iina o tekonolosi, fa'asaga i le fa'aitiitiga ole LED.Ole ala lea ile fa'aitiitia o la'asaga ole gaosiga ma le fa'aitiitia o tau ole faiga.2. Mai le Tasi i le tasi, Fa i le tasi i le N i le tasi.E fa'afaigofie le fa'apipi'i.3. Mai le va'aiga o le lapo'a lapo'a ma togi togi, e leai se masalosalo mai le Mini LED i micro LED.4. Mai le va'aiga o le maketi fa'atau, o le fa'aaliga LED i le lumana'i o le a suia mai le inisinia ma maketi lisi i le maketi fa'aaliga fa'apisinisi.Le suiga mai le faʻaaliga "mata" i le faʻaaliga "masini".

I le vaitau o le Mini LED ma le Micro LED, fa'afefea phosphors?

Mini LED/Micro LED fa'aaliga fa'apipi'i atoa e masani ona fiafia i ai leta'ita'i fa'aaliga alamanuia, ae o faʻafitauli o le faʻafeiloaʻiga tele i le gaosiga o le gaosiga, o le tele-lanu puʻupuʻu puʻupuʻu ma le faʻaogaina eseese e matua iloga foi.Aʻo leʻi foia atoatoa faʻafitauli o loʻo i luga, o le atinaʻeina o phosphors fou e fiafia i le lanumoana Mini LED / Micro LED e aloese ai mai le le lava o tekinolosi o loʻo i ai nei ma tuʻuina atu le taʻaloga atoa i ona tulaga faʻapitoa faʻapitoa o se auala faʻapitoa e mafaufauina e le alamanuia.Ae ui i lea, e tatau ona foia le faʻafitauli o le laʻititi laʻititi o le phosphor ma le gau lelei e mafua mai i le laʻititi laʻititi.

I le taimi nei, o loʻo talafeagai pea le Mini LED mo le LCD alamanuia e avea o se faʻapogai backlight, ae e le o iai i le taimi nei se tau aoga.I aso nei, o le tulaga o alamanuia o le tioata vai tioata lanu lanu gamut faʻavae i luga o faʻapogai fou o faʻamalama malamalama ua sili atu i le 90% NTSC.O eleele su'esu'e e seasea maua ua maua le tele o le gaosiga ma le lautele o le fa'aogaina o fluoride vaapiapi.I le fa'ato'ilaloina o le fa'auluina o le fa'amalo vaiti fou o phosphors mumu ma lanu meamata ma moli tuala LED.E fesoasoani lea e faʻateleina ai le lanu lanu o faʻaaliga tioata vai i le 110% NTSC, lea e faʻatusatusa i tekinolosi OLED / QLED.

E le gata i lea, atonu e mafai foi ona faia se sao o mea e ave ai le malamalama dot quantum.Ae o mea fa'akomepiuta fa'anutumu dot "foliga matagofie" ma ua tu'uina atu i ai fa'amoemoe maualuga.Ae ui i lea, o faʻafitauli o le mautu, faʻamalamalamaga lelei, puipuiga o le siosiomaga ma le maualuga o tau faʻaoga e leʻi foia lelei.E le gata i lea, o togitogi quantum photoluminescent e fesuia'i.O le faʻaoga moni o togitogi faʻatusatusa i QLED.I le taimi nei, o nisi o eleele e le masani ai ua faʻataʻatia foi le atinaʻeina o mea faʻamalamalama mo QLED.

LED

Aisea e le aoga ai le uluai LED faʻaalia auala avetaʻavale pe a oʻo mai i le vaitau o le Mini ma Micro LED?

A fa'aalia fa'aaliga ta'ita'i e ulufale atu i le Micro LED ma le Mini LED, e le mafai ona fa'aogaina auala fa'ata'ita'i fa'aaliga fa'a LED.O le mafuaaga autu o le avanoa avanoa.I le tautala lautele, o se aganuufa'aaliga LEDaveta'avale IC e mafai ona tietie atu i le 600 pixels, ma ona o fa'aaliga LED e masani ona fa'aaogaina i se vaega e sili atu i le 120 inisi, o le tele o le IC o le a le mafua ai fa'afitauli.Ae peitaʻi, afai e tutusa pixels i le tele o se api poʻo se telefoni feʻaveaʻi, o ICs tutusa le tele ma le numera o le a le fetaui i totonu o le masini o se api poʻo se telefoni feaveaʻi, o le mea lea e manaʻomia ai e le Micro LED ma le Mini LED auala eseese e taʻavale ai.

E masani lava, o auala fa'ata'avale o fa'aaliga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua.O le ituaiga muamua o le Passive Matrix.E masani lava le passive o lona uiga e na'o le taimi lava e faʻaogaina ai pixels suʻesuʻe i le taimi nei poʻo le voltage o le a maua ai le malamalama.O le taimi o totoe e le'i va'aia ua le toaga.Talu ai o lenei metotia e naʻo le tasi le koluma i le taimi o suiga taʻitasi faʻavaa, e matua faigata lava ona ausia manaʻoga o le maualuga maualuga ma le susulu maualuga i luga o se laulau e tasi.Ma o le umi lava o loʻo i ai se taʻavale puʻupuʻu i se tasi o pika, e faigofie lava ona faʻatupu faʻailoga crosstalk.

E le gata i lea, o loʻo i ai foʻi mamanu e faʻaogaina ai se transistor faaopoopo e fai ma ki e aloese ai mai faʻalavelave faʻaalia e mafua mai i faʻafitauli vaega.Po o le a lava le itu, o le gaioiga e le mautonu.I le taimi nei, o lenei auala avetaʻavale e masani ona faʻaaogaina i talosaga maualalo ona o lona mamanu faʻasolosolo faigofie ma tau maualalo.E pei o taaloga e fai taulima.Afai ei ai se manaʻoga mo se laulau maualuga, e mafai ona faʻaogaina le tele o modules maualalo mo le tuʻufaʻatasia, e pei o se faʻaaliga tele.

O le isi ituaiga o auala aveta'avale o le Active Matrix.E pei ona taʻu mai e le igoa, Active Matrix e mafai ona faʻaauau pea ona tausia le voltage o loʻo iai nei poʻo le tulaga o loʻo i ai nei e ala i le masini e teu ai le pika lava ia i totonu o le faʻavaa o le faʻavaa.Ona o le capacitor e faʻaaogaina mo le teuina, o loʻo i ai foi faʻafitauli o le leakage ma faʻailoga crosstalk, ae e laʻititi tele nai lo le taʻavale pasi.Ole auala aveta'avale analog e masani lava ona i ai le fa'afitauli tutusa e mafua mai i le fa'agasologa o le transistor ata manifinifi ma le masini moli-emitting lava ia i le maualuga maualuga.O le mea lea, o loʻo i ai le tele o faʻalavelave faʻavae o loʻo iai nei e pei o le 7T1C poʻo le 5T2C e foia ai le faʻafitauli tutusa.

https://www.szradiant.com/gallery/fixed-led-screen/

Pe a laʻititi le pixel tele i se tulaga patino ma e maualuga tele le manaʻoga, o le a faʻaaogaina le auala numera numera e mafai ai ona faʻafetaui le faʻafitauli tutusa o loʻo taʻua i luga.E masani lava, o le fa'aogaina o le lautele o le pulupulu (PWM) e fa'aaogaina mo le fetu'una'iga o fua lanu efuefu.e maua ai lanu efuefu eseese.

Ole auala ole PWM e masani ona fa'aogaina ai vaega pusi e tufatufaina ile va'aiga taimi e fa'atupu ai suiga lanu efuefu eseese e ala i le suia o le umi o luga ma le tape.O lenei metotia e mafai foi ona taʻua o le faʻatulagaina o tiute.Talu ai o le LED o le tele o vaega o loʻo i ai nei, i le mamanu o Micro-LED micro faʻaaliga, o le auala mamanu o se puna faʻamautu tutoʻatasi e masani ona faʻaaogaina e ave ai pika taʻitasi tutoʻatasi e fetaui ma manaʻoga o le susulu toniga ma le umi o le galu., E le gata i lea, afai e faʻaaogaina le faʻaliliuina o lanu eseese tutoʻatasi Micro-LED tekonolosi, e tatau ona mafaufau i le gaioiga o le gaioiga o le RGB eseese, ma o le mea lea e tatau ai foi ona mamanuina se taʻavale tutoʻatasi tutoʻatasi eletise i totonu o le pika.


Taimi meli: Oke-10-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou