O TEKONOLOSI FOU O LOO SUIA LE ALUEGA FA'ATA'ITA'I TAITAI—SA'E IA PEA MA LE FA'AFEA.

O LED ua avea ma autu autu o le poto masani o le tagata, o lea e ofo ai le mafaufau o le uluai moli emitting diode na fatuina e se tagata faigaluega GE na o le 50 tausaga talu ai. Mai lena uluai mea fou, na vave ona iloa le gafatia, ona o LED e laiti, umi, susulu ma faʻaitiitia le malosi nai lo moli masani.

O loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia le tekonolosi LED, tuleia tuaoi o le mea tonu ma le auala e mafai ai ona tuʻu ma faʻaoga se faʻaaliga. Toeitiiti lava leai ni tapula'a, aua ua mafai nei ona alu lau i so'o se mea.

Le Alamanuia Fa'aaliga Suiga: Fa'aiti'itia ma Va'a Manifinifi 

A'o fa'amatuaina le alamanuia LED, e mautinoa lava e le'i fa'agesegese pe a o'o mai i mea fou. O se tasi o alualu i luma ofoofogia o le faʻaititia o tekinolosi, fesoasoani e faʻaititia le tele ma le mamafa o vaega e manaʻomia e fausia ai se mata LED. E le gata i lea, ua mafai ai e pupuni ona matua manifinifi ma tuputupu aʻe i le tele o sauʻai, faʻatagaina lau e malolo i luga o soʻo se mea, totonu poʻo fafo.

Faatasi ai ma le miniaturization o tekinolosi, Mini LEDs o loʻo logoina foi le vaaiga o le lumanaʻi. Mini LEDs e faasino i iunite LED laʻititi nai lo le 100 micrometers. O pika ta'itasi e mafai ona tu'u mai le malamalama; o se fa'alelei fa'alelei o le fa'amalama fa'afoma'i fa'amalama. O lenei tekonolosi fou e lagolagoina se mata sili atu le malosi ma le sili pixel pitch pitch.

O A'iga Taualoa o lo'o Suia le Lumana'i o LED

Mai taʻaloga taʻaloga i faleoloa faʻatau atu i siosiomaga faʻapisinisi, o talosaga mo LEDs ua faʻateleina, tele i se vaega i le alualu i luma faatekinolosi, e aofia ai le faʻaleleia atili o le fofo, sili atu le malosi o le susulu, faʻaogaina o oloa, faʻamaʻaina mata LED, ma micro LEDs.

Fa'aleleia I'ugafono

Pixel pitch o le fua masani e faʻaalia ai le iuga i LED. Ole la'ititi la'ititi ole pika ole fa'ailoga maualuga maualuga. O faʻaiuga na amata i lalo ifo, ae o le taimi nei o 4K mata, o loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga pika pika o 4,096, ua avea ma masani. A'o galulue le au gaosi i le fa'ato'a atoatoa, o le fatuina o mata 8K ma tua atu o lo'o fa'ateleina ma sili atu ona folafola.

Malosiaga Sili atu Malamalama

O LED e fa'aolaina se malamalama manino manino i le faitau miliona o lanu. A latou galulue faʻatasi, latou te tuʻuina atu faʻaaliga faatosina e mafai ona vaʻaia i itu lautele. O LED ua i ai nei le maualuga maualuga o soʻo se faʻaaliga. O lona uiga e mafai ona fa'atauva lelei lau fa'amalama ma le susulu o le la, e mafai ai ona maua ni auala fou atamai e fa'aoga ai pupuni i fafo ma fa'amalama.

Oloa Versatility

O LED e matua'i fa'apitoa. E tasi le mea na fa'aalu e le tele o inisinia o le fausiaina lea o le mata sili ona lelei i fafo. O lau i fafo e feagai ma lu'itau tetele e aofia ai suiga o le vevela, susū, ea i le gataifale, ma le mago tele. O LED fa'aonaponei e mafai ona taulimaina so'o se mea e aumai e le tau. Ma talu ai o LED e leai se pupula, e fetaui lelei mo le tele o siosiomaga-mai se malae taalo i se faleoloa i se seti faʻasalalauga.

Fa'amaa'a Lau'ele'ele

E manaʻomia le malosi o LED e faʻatautaia soʻo se tulaga, o lea o loʻo galulue nei le au gaosi oloa ma se gaioiga e taʻua o Chip On Board (COB). Faatasi ai ma le COB, o LED o loʻo faʻapipiʻi saʻo i le laupapa matagaluega lolomi nai lo le faʻapipiʻiina (pe a faʻapipiʻi le LED, faʻapipiʻi, ma faʻapipiʻi mo le puipuiga o ni iunite taʻitasi). O lona uiga e tele atu LED o le a ofi i tulagavae tutusa. O nei fa'aaliga fa'ama'a'a e mafai ai e tagata mamanu ma tufuga ona mafaufau i LED e fai ma sui i luga o fa'aleaganu'u e pei ole ta'ele ma ma'a. Nai lo le tasi luga, o nei LED e mafai ona faʻatagaina mo se tasi e suia pe a manaʻomia.

Micro LEDs

Ua atia'e e Inisinia se la'ititi la'ititi o le LED-le microLED-ma ua fa'aaofia ai le tele o ia mea i luga o le mea e tasi. Micro LEDs o loʻo faʻagasolo i luma tekinolosi, fesoʻotaʻi LED ma ata na gaosia i luga o le lau. Talu ai o le micro LEDs e fa'aitiitia tele le lapopoa o LED, e tele atu diodes e mafai ona avea ma vaega o le lau. O lenei mea e faʻaleleia ai le malosi e foia ai ma le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga mataʻina.

Fa'aaogaina o LED tetele ma maualuga

O le PixelFLEX o lo'o ofoina atu fa'atekonolosi fa'aaliga fa'aalia o le LED ma fofo e fa'aliliu ai avanoa, fa'atupuina fa'atofu, fa'afiafiaga fa'atasi ma fa'amalama lapo'a maualuluga i le tele o tulaga ta'uta'ua.

Na faʻaaogaina e le NETAPP la matou FLEXMod  LED faʻaali tekonolosi e fausia ai se tasi o se trapezoidal ma curved faʻaaliga i lona nofoaga fou Faʻamatalaga visionary na tatalaina i le 2018. O lenei faʻaaliga e faʻaalia ai le tautinoga a kamupani i tekinolosi ma le avea o se kamupani pito i luga i Silicon Valley.

I luga o le Las Vegas Strip, e te maua ai le Beer Park, o le fale muamua i luga o le fale ma mea'ai i le Faletalimalo ma le Kasino i Paris Las Vegas. O le nofoaga autu o le avanoa o se faʻaaliga i lalo 2mm LED i luga aʻe o le pa ogatotonu ma faʻatagaina mo le tele pe tasi vaaiga.

O le Hino Trucks, o le vaega faapisinisi o taʻavale Toyota na faʻatinoina le tolu pixel pitch faʻaaliga lelei i lona Detroit HQ fou e faʻaalia ai ana tekinolosi faʻataʻitaʻiga faʻapea foʻi ma le fausiaina o se tasi o tagata faigaluega lelei fale tifaga mo fonotaga ma mea e fai.

E mitamita Radiant i le avea ai ma se vaega o nei poloketi ma faʻaauau pea ona tuʻuina atu fofo masani i totonu o le LED alamanuia, fatuina o oloa e fetaui ma sini tulaga ese e lagolagoina e le auʻaunaga e le mafaatusalia. A'oa'o atili e uiga i fofo a PixelFLEX e ala ile siakiina o latou laina atoa o oloa.


Taimi meli: Mati-26-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou