Academician Ouyang Zhongcan: Faʻaauau le faʻatonuga ma lagolago le faʻaaliga faʻaalia ina ia faʻateleina ma malosi

Xinhuanet Beijing, Me 27th (Zhao Qiuyue) I le aso 20 o Me, Ouyang Zhongcan, tagata aʻoga o le Saina Academy o Saienisi ma le faatonu o le Komiti Atinaʻe Fuafuaga o le Inisetiute o Theoretical Physics, talia se faatalanoaga faapitoa ma Xinhuanet. Na fautua mai le Academician Zhongcan Ouyang e faapea ona o le aafiaga o le faamai fou o le niumonia ma tulaga tau tamaoaiga o le lalolagi, e tatau i matagaluega talafeagai ona faaauau pea ona lagolagoina le pisinisi faʻaalia ina ia sili atu ma malosi, ma faʻaalia kamupani o loʻo faʻatusalia e le BOE e tatau foi ona tausisia le faʻamoemoeina o le faʻalauteleina o le atinaʻe. o le lolomiina OLED, MicroLED ma isi tekinolosi. Fa'agasologa o pisinisi. 

fetuutuunai fa'aaliga
P1.667 LED screen for meeting room

O lo'o taua i lalo le autu autu o le faatalanoaga:

Fa'atonu: I le taimi nei, ua avea Saina ma pou taua o le fa'aaliga fa'apitoa i le lalolagi. O le a sou manatu i le atina'e ma faiga fa'atekonolosi a le pisinisi fa'aaliga a Saina?
Ouyang Zhongcan: O le "2020 Global Display Industry Spring Industry Trends Conference" na faia ia Me 18 na tosina mai ai le 750,000 tagata e matamata i luga o le initaneti. E ui lava o le faʻamaʻi fou o le niumonia ua afaina tele i le tamaoaiga o le lalolagi, o le pisinisi faʻaalia a Saina ua liua faʻalavelave i avanoa. I le faʻaopoopoga i faʻaoga masani, o le faʻamaʻi o le a aumaia ai foi ni manaʻoga fou o maketi.
O faʻamatalaga mai le LCD Paranesi a le China Optics and Optoelectronics Industry Association o loʻo faʻaalia ai o le tau o le gaosiga o faʻaaliga faʻaalia i totonu o Saina i le kuata muamua o lenei tausaga na pa'ū e tusa ma le 2% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le gau e laʻititi atu nai lo o kamupani mai fafo, o lona uiga o kamupani Saina e malosi malosi e tetee atu i tulaga lamatia. Faatasi ai ma taumafaiga soofaatasi a le au faipisinisi Saina, tekinisia, ma le malo, o le tekinolosi faʻaaliga a Saina ua atiaʻe faʻatasi ma le lalolagi. O tekonolosi LCD ua sili atu i ana paaga mai fafo. I totonu o le lua tausaga, e faʻamoemoe e faʻaauau pea le faʻaogaina ole mata ole OLED ole Saina. O le tekonolosi fa'aaliga AMOLED a Saina, e pei o le tekonolosi fa'aaliga tioata vai, o lo'o fa'aalia ai fo'i se aga'i i luma o tagata tuai.
I lalo o tulaga o loʻo i ai nei, e tatau i kamupani ona faʻatumauina fuafuaga faʻavae, tuʻuina atu le taʻaloga atoa i a latou faʻatusatusaga lelei, faʻaauau pea ona faʻatumauina le faʻafaigaluegaina o le R&D talafeagai, ma faʻateleina le gaosiga o gaosiga o le lolomiina OLED, MicroLED ma isi tekinolosi. E tatau i le malo ona faʻaauau pea ona lagolagoina le faʻaalia o pisinisi ina ia tupu tele ma malosi, taulaʻi i le faʻatupuina o pisinisi taʻutaʻua e faʻamautu ai le tauvaga maketi, faʻamalosia le faʻaogaina o le gaosiga, aʻoaʻoga, suʻesuʻega ma le faʻaogaina, ma taumafai e talepe le suiga ma le faʻaleleia o loʻu atunuu. ua leva ona fa'atūina fa'aaliga fa'aaliga tekonolosi.
Fa'atonu: Ua matou maitauina o le 8K TV ua amata le tele o gaosiga i lenei tausaga. E fa'apefea ona e va'ai i fa'amoemoega 8K?
Ouyang Zhongcan: I le taimi nei, ua suia le tamaoaiga o loʻu atunuu mai le televave o le tuputupu ae i le tulaga maualuga. O le fa'alauiloaina o le fa'aleleia o le taumafaina o se tasi lea o auala autu e suia ai le faiga o le atina'e. Ia Mati 2019, o le "Ultra HD Video Industry Development Action Plan (2019-2022)" na tatalaina aloaia, ma fai mai o le aofaʻi atoa o le pisinisi UHD a Saina e tatau ona oʻo atu i le 4 trillion i le 2022. operators ma I tulaga o le faʻataʻitaʻiga, ultra-maualuga-faamatalaga vitio o le a avea pea ma tagata muamua e pa i totonu o le pisinisi ata vitio, ma o le faʻatinoina o le Initaneti o Mea ma sili atu faʻataʻitaʻiga faʻaogaina o le a faia ni nai tausaga.
O loʻo vaʻaia e le au faʻataʻitaʻi i le televise lanu lanu le 8K naʻo le pau lea o le auala mo le atinaʻeina o TV i le lumanaʻi. Fa'atasi ai ma le fa'aulufaleina o le televise lanu lanu tele i luga o le 8K TV, fa'apea fo'i ma le fa'aauauina o le fa'asa'olotoina o faiga fa'avae talafeagai ma le fa'atinoina o le 5G fa'apisinisi, o le 8K TV o le a fa'atelevaveina lona ta'uta'ua. I le lumanaʻi, o le 5G + 8K o le a tauaveina le tele o tiute faʻaagafesootai, faʻaauau ona tuʻuina atu suiga faʻatekonolosi i vaega eseese, ma taʻitaʻia le atinaʻeina o le alamanuia, aʻo avea foi ma malosiaga taua mo se olaga sili atu.
O le loloto o le tuʻufaʻatasia o tekinolosi 5G faʻatasi ai ma lagona, tele faʻamatalaga, ma faʻatekonolosi atamai faʻapitoa o le a faʻamalosia malosi ai le faʻaleleia atili o le poto masani o tagata faʻaoga ma galuega tuʻufaʻatasia o le faʻaaliga atamai. O le BOE's tulaga ese ADS super hard screen technology o se tasi lea o tekinolosi autu taua mo le lautele o le va'aiga mata'i fa'aaliga i le lalolagi. I le avea ai o se faavae taua ma tulaga faʻapitoa mo le faʻaalia o le gaosiga ma le gaosiga, e mafai e le tekinolosi a le ADS ona ausia le maualuga o le transmittance, susulu ma le faʻatusatusa, faʻatasi ai ma le vaʻaiga o le 178 tikeri i luga ma lalo, agavale ma taumatau, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le eletise ma sili atu le lelei o le siosiomaga. O le fanua o fa'aaliga tioata vai. Le fa'atekonolosi fa'atekonolosi ma fa'atauva fa'aaliga fa'aaliga.
O le ADS o loʻo i ai le lelei o le lelei o ata, malosi faʻavaomalo, vaʻavaʻai lautele lautele, faʻataʻitaʻiga lanu maualuga, faʻaogaina o ata lafoia, ma isi, ma ua faʻaaogaina lautele i le tele o oloa maualuga. e pei o telefoni fe'avea'i, komepiuta, ma TV, ma e i ai le tau o maketi i le lalolagi e matua maualuga lava. I le taimi lava e tasi, o le ADS tekinolosi e talafeagai foi mo oloa maualuga maualuga o le 8K ma luga. O le maualuga o le transmittance feature e mafai ona faʻaitiitia lelei ai le tau ma le faʻaaogaina o le eletise o oloa 8K, ma o loʻo i ai uma le maualuga o le ata ma le faʻaolaina o le malosi ma uiga puipuia o le siosiomaga.
Fa'atonu: I tausaga talu ai nei, o talosaga fou ma oloa o tekinolosi faʻaaliga ua faʻaauau pea ona faʻalauiloa. O le tekonolosi BOE BD Cell na faʻaaogaina e le televise a Hisense's multi-screen TV ua aumaia ai i tagata se poto masani fou. O le a sou manatu i lenei ituaiga tekinolosi fou?
Ouyang Zhongcan: O le BD Cell series o se faʻamatalaga fou faʻatekonolosi e iloa ai le TFT-LCD miliona-tulaga faʻatusatusaga faʻaaliga ultra-maualuga. E ala i le faitau miliona o vaeluaga, o le pixel-level light control modulation ua iloa, ma aumaia ai se aafiaga fa'ate'ia HDR. O le faʻaaliga e mafai ona ausia se faʻatusatusaga maualuga maualuga-miliona maualuga, 12bit le loloto o le lanu, lanu uliuli e maualalo ifo i le 0.003nit, faʻaogaina o le eletise e mafai ona maualalo ifo i le 40% o le faʻaaliga tutusa o le OLED, ma mafai ona toe faʻafoʻisia lanu uma ma auiliiliga. o le ata.
I le taimi nei, o oloa BOE BD Cell ua manumalo i le tele o faʻailoga i faʻaaliga tetele i totonu ma fafo e pei o SID, CES, ICDT, ma CITE. O TV fa'apipi'i a Hisense o lo'o fa'aogaina ai le BD Cell technology ua ausia le tekonolosi fa'atusa ma le LCD ma le OLED, ae sili atu le tau nai lo le LG OLED TV. E 1/3 sili atu le taugofie, ma o le faʻalauiloaina o lenei oloa o se faʻalavelave tele e mafai ai e Saina ona faʻamauina o latou igoa i le tala faʻasolopito.
Fa'atonu: Fa'aaliga fetu'una'i ose faiga taua ile atina'eina o tekonolosi i le lumana'i. O le a sou manatu i tekinolosi fa'aali fetu'utu'una'i fetu'utu'una'i fa'aaliga fetu'una'iga a lo'u atunu'u.
Ouyang Zhongcan: I le avea ai ma se tasi o tekinolosi faʻaalia semiconductor fou, faʻaalia AMOLED fetuʻunaʻi faʻaaogaina substrates fetuutuunai nai lo substrates tioata masani, ma faʻaogaina mea faʻaola e mafai ona faʻamalosia le faʻaogaina o tekinolosi faʻapipiʻi malamalama ma fetuutuunai, faʻaliliuina le uluai faʻaaliga faʻaalia oloa fomu. Ausia ituaiga oloa eseese e pei o le punou ma le gaugau.
I le taimi nei, e lua faʻatonuga pika autu mo telefoni feaveaʻi OLED i luga o le maketi, ma o loʻo faʻaaogaina e BOE le faʻatulagaina o le pixel GGRB na faʻavaeina e le tagata lava ia. O le uiga mata'ina o le GGRB o lo'o i lalo o le fa'aaliga o se fa'aaliga fa'atusa fa'atusa, o le vaega e fa'aosoina ai le malamalama i lalo-pixel e fa'asoa ai se vaega tele, lea e mafai ona fa'aleleia lelei ai le fa'afitauli mu. O le mea lea, o lenei tekinolosi o loʻo i ai se tulaga sili ona lelei i oloa maualuga maualuga ma sili atu pixel density ma ua manumalo i le 2019 China Patent Silver Award. Ua faʻalauiloaina e le BOE se fofo lautele mo faʻaaliga fetuʻutuʻunaʻi, e aofia ai pupuni pupuni, mata afu, ma lau gaugau, o ia mea uma na gaosia tele ma faʻaoga i telefoni feʻaveaʻi maualuga e pei o Huawei, Motorola, LG, OPPO, ma Nubia. .
Fa'atonu: O le tausaga nei, na fa'alauiloa ai e le BOE le fa'aaliga o le moli fa'ailo 8K Mini LED ma oloa fa'avae tioata. E fa'apefea ona e va'ai i le faiga fa'atekonolosi Mini LED?
Ouyang Zhongcan: O le 8K Mini LED backlight faʻaaliga e iloa ai le lelei o le puleaina o le LCD backlight, e oʻo atu i le 10,000 vaeluaga ma le ausia o le eseesega maualuga, lea e matua ofoofogia lava.
Mini LED tioata-fa'avae oloa o lo'o fa'aalia sa'o ma le malamalama fa'aalumaina, fa'aaogaina le ta'avale malosi, leai se emo, tioata ei ai ona lava tulaga lelei i le mafolafola, vevela vevela, ma isi. pitch, fa'aaliga maualuga maualuga o le ai ai se aafiaga patino i fanua talosaga e pei o fa'aaliga fa'apisinisi ma fa'aaliga fa'alaua'itele i potu fono po'o atina'e fa'atatau i le filifili alamanuia LED.
O le fa'atulagaina o le fa'avae tioata LED Mini o le su'esu'ega fo'i a le BOE ma le atina'e aga'i i le Micro LED faʻaaliga. . O le LED e tasi o le muamua o loʻo i le millimita le tele, ae o le LED tasi o le mulimuli e laʻititi nai lo le 100 microns.
Fa'atonu: I le taimi nei, e silia ma le sefulu 6-tupulaga fetu'una'i laina gaosiga AMOLED o lo'o fausia ma fuafua e fausia i le lalolagi atoa. E i ai ni fautuaga mo le fa'atulagaina atoa o le kamupani i le lumana'i?
Ouyang Zhongcan: le tautala faʻamoemoe, o loʻo i ai pea se va i le va o le faʻaogaina o le AMOLED faʻaaliga tekonolosi a Saina ma Korea i Saute, ae o loʻo faʻatupulaia vave, ma e ono oʻo atu i tulimanu. I le isi 3-5 tausaga, e mafai e Saina ona fetuutuuna'i fa'aaliga tekonolosi e mafai ona fa'auluina se galu o le televave o atina'e.
Mai le tulaga o lo'o i ai nei le tele o gaosiga ma uta, o le atina'e fa'aalia AMOLED fetu'utu'una'i a Korea i Saute e sili ona matua, fa'atasi ai ma le uta muamua tele o uta ma le tele o uta, e tusa ma le 90% o le fa'asoa maketi o le lalolagi. I le 2019, na ausia uma ai e le BOE o Saina ma LGD o Korea i Saute le tele o gaosiga o le AMOLED fetuutuunai. Faatasi ai ma le tuʻuina atu o le gaosiga gafatia ma le faʻateleina o fua, o le a tuʻuina atu ai se faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa i luga o Samsung.
E pei o 9 laina fetuutuunai i le atunuu tele o Saina ua tele na gaosia pe fuafuaina mo le fausiaina, e tusa ma le 2021, e tusa ai ma le mamanu gafatia, e tusa ai ma le fua o le gaosiga o loʻo i ai nei (80%) faʻaalia e le BOE, pe afai e tipi le 5.5 inisi i luga. o le laina lona 6 o augatupulaga Fetuuna'i lau telefoni fe'avea'i (se fasi tioata e mafai ona tipiina 228 lau telefoni fe'avea'i). I lalo o le tulaga o le gaosiga atoa, o le aofaʻi o le gaosiga faʻaletausaga o lau telefoni feʻaveaʻi fetuutuunai a le au gaosi oloa i totonu o le atunuʻu o le a oʻo atu i le 540 miliona fasi pepa, lea o le a sili atu i le 50% o le maketi faʻaalia o le lalolagi , Ina ia avea ma se mana faʻaalia fetuutuunai.
Ae ui i lea, o le mafaufau i faigata faʻapitoa o le AMOLED, e tatau ona mafaufau lelei le faigata faʻapitoa aʻo leʻi faʻalauiloaina i nofoaga eseese. O le faʻafaigaluegaina o se 6-tupulaga fetuutuunai laina gaosiga AMOLED e tusa ma le 40 piliona yuan, lea ua oʻo atu i tupe maua a se taulaga laʻititi ma feololo. Afai e le manuia, o le a avea ma faafitauli tele. Aua ne'i sii tauaso se solofanua.


Taimi meli: Oke-12-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma auina mai ia i tatou