O mea fou fou i le mata LED talu ai nei

Le Saina Academy o Saienisi atiina ae se tasi-vaega mafanafana paʻepaʻe LED

Talu ai nei, Yang Bin, tagata suʻesuʻe lagolago o le molecular system reaction dynamics suʻesuʻega vaega o Dalian Institute of Chemical Physics, galulue faatasi ma Liu Feng, tagata suʻesuʻe o le Iunivesite o Shandong, e atiina ae se ituaiga fou o mea lua perovskite ma maualuga-lelei paʻepaʻe susulu malamalama, ma saunia se vaega e tasi e faʻatatau i lenei mea.Diodes moli pa'epa'e mafanafana (LED).

O moli eletise e maua ai le 15% o le fa'aaogaina o le eletise i le lalolagi atoa ma le 5% o kasa kasa o le lalolagi.O le faʻaaogaina o tekonolosi moli e sili atu ona lelei ma taugofie e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi ma faʻalavelave faʻalesiosiomaga ma fesoasoani e ausia le sini o le "double carbon".E lelei mofe'avea'i ta'ita'i mata.I le taimi nei, o le tele o le malamalama paʻepaʻe tekinolosi faʻaogaina e faʻalagolago lava i moli lanumoana lanumoana e faʻaosofia ai le tele o vaega o le fluorescent superposition e maua ai le malamalama paʻepaʻe, o lea o faʻafitauli e pei o le le lelei o lanu lanu, maualalo le faʻamalamalamaina o le malamalama, maualuga le leaga o vaega moli lanumoana, ma faʻalavelave paʻepaʻe alaleo. e masani ona tupu.O le atinaʻeina o mea faʻapipiʻi paʻepaʻe paʻepaʻe maualuga maualuga e manatu o le ki lea i le foia o faʻafitauli o loʻo i luga.

Fa'amalama fa'amalama fa'akomepiuta laupapa

Na maua e le au suʻesuʻe e mafai ona saunia mea faʻapipiʻi lua perovskite uʻamea e leai se taʻitaʻi i se metotia fofo maualalo maualalo ma tau maualalo.E le gata i lea, ona o le taofiofia o lona lava fausaga ma le malosi o le faʻaogaina o le eletise-phonon, o mea faʻapipiʻi lua e iai mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa (STE), ma o latou luminescence tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaalia ai le suiga tele o Stokes ma le faʻasalalauina o le malamalama lautele, ma faʻaalia ai. uiga o le pa'epa'e moli pa'epa'e.

Ina ia faʻaleleia le toe faʻaleleia o le susulu, na faʻaaogaina e le au suʻesuʻe se taʻiala Sb3 + doping e faʻateleina ai le faʻaogaina o le malamalama paʻepaʻe mai le 5% i le sili atu i le 90%.Ona o le maualuga o le faatinoga o le optoelectronic ma sili ona lelei fofo machinability o le saunia maualalo-dimensional lua perovskite mea, o se tasi-vaega mafanafana paʻepaʻe LED e faavae i luga o lenei mea e mafai ona saunia e se auala faigofie fofo, o lea, o lenei galuega e folafola mo le isi-tupulaga. masini moli.O le mamanu e maua ai manatu fou.

O le fa'aalia o pateni lau gaugau a Apple, fa'amata'u lau e mafai ona toe fa'aleleia

O tala o loʻo faʻamoemoe Apple e ulufale i le maketi o masini gaugau na faʻaauau pea ona tosina mai le mafaufau maualuga mai le lalolagi i fafo i tausaga talu ai nei, ma Samsung, o loʻo i ai se nofoaga i le gaugau telefoni feaveaʻi, e le mafai ona le amanaiaina.I le amataga o Novema, na fuafuaina e Samsung i se fonotaga mo le au faʻatau oloa e faʻamoemoe e oʻo atu i le 2024, ma e ono iai se avanoa e vaʻai ai i le oloa fou muamua a Apple ma se mamanu "gaugau", ae o le oloa gaugau muamua E le o se telefoni, ae o se laulau po o se komepiuta feaveai.

E tusa ai ma le lipoti lata mai mai le aufaasālalau mai fafo Patently Apple, Apple talu ai nei na tuʻuina atu se pepa talosaga i le US Patent and Trademark Office, e faʻaalia ai o le faʻaogaina o le mata o le faʻamaloloina o le tagata lava ia tekinolosi faʻaalia ua atiaʻe mo le tele o tausaga e tatau ona faʻaaogaina i le gaugau. -mea fa'atatau.

E ui lava o mea o loʻo i totonu o le tekonolosi pateni e le o taʻua patino na fanau mai mo le gaugau o iPhones, e naʻo le faʻaalia e mafai ona faʻaoga i iPhones, papa poʻo MacBooks.Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻaalia o lenei pateni tekonolosi fou, o le tele o le lalolagi i fafo e faʻamatalaina o se sauniuniga muamua mo le gaugau iPhone e faʻalauiloa i le lumanaʻi.

I le vaʻai atu i tekinolosi o loʻo i ai nei i lenei laasaga, e faigata ona aloese mai le gaugau mo se telefoni feʻaveaʻi ma se mamanu gaugau concave mo se vaitaimi umi o le faʻaaogaina.

Apple Inc logo i Hong Kong Apple faleoloa

Ina ia faʻaleleia atili le poto masani a le tagata faʻaoga ma mafaufauga faʻalelei e mafua mai i le gaugau e mafua mai i masini gaugau, o le tekinolosi uliuli na atiae e Apple lava ia e manaʻomia le faʻaogaina o tekinolosi faʻapipiʻi ma taʻavale faʻapitoa ma mea e faʻamalolo ai le tagata lava ia, lea e mafai ona faʻaaogaina e ufiufi ai le pito i fafo. ole fa'aaliga ole masini.A oʻo atu le taimi nei I le taimi lava e tasi, e ala i le faʻaogaina o le malamalama poʻo le vevela faʻaosofia mai le siosiomaga i fafo, o le faʻamalologa a le tagata lava ia o le faʻavavevave creases e faʻalauiloaina.

E le o iloa pe o afea e faʻaaogaina ai lenei tekonolosi pateni faʻapitoa i masini Apple i se taimi vave pe a uma ona maua le suʻega ma faʻamaonia i le lumanaʻi.Ae ui i lea, faʻamasinoina mai le faʻamatalaga o tekinolosi pateni, o le tekonolosi e aofia ai le tele o tulaga ma e fai lava si faigata.E lelei momata manino ta'ita'i.E le gata i lea, o lenei pateni o loʻo lisiina e Apple o se tekonolosi oloa fou a le vaega faʻapitoa faʻapitoa, lea e faʻaalia ai e faʻapipiʻi tele e Apple i ai.

Mini/Micro LED tekinolosi mea fou

Ua fa'ailoa mai o le 2022 Phosphors & Quantum Dots Industry Forum na faia i San Francisco, ISA i le fa'ai'uga o le masina talu ai.I le vaitau, o le kamupani faʻapitoa faʻapitoa a le taimi nei, o se tagata gaosi moli moli LED, na faʻalauiloaina se mea fou faʻaaliga - phosphor film, ma faʻaalia se faʻaaliga faʻaalia o le moli faʻamalama Mini LED faʻapipiʻiina i se ata fou phosphor.

O vaila'au o lo'o iai i le taimi nei o lo'o fa'apipi'iina ai le TriGain™ KSF/PFS mūmū phosphorus a le taimi nei ma le JADEluxe™ fou phosphor lanumeamata vaapiapi i totonu o se ata phosphor, ma galulue fa'atasi ma le Innolux e gaosia le MiniLED LCD backlight panels.O le Mini LED backlight faʻaalia o loʻo faʻaalia i lenei taimi o loʻo i ai uiga o le maualuga o le eseesega ma le lautele lanu gamut, ma o loʻo i luga o le maketi.

E tusa ai ma faʻamatalaga, Current Chemicals e sili atu nai lo le 70 tausaga o suʻesuʻega ma atinaʻe poto masani i le tulaga o le LED phosphors, mea e le masani ai le eleele ma isi phosphors ma le maualuga o le mama luminescent mea fou.Pe a faʻatusatusa i le KSF phosphor masani, o lona TriGain™ KSF / PFS red phosphor e malosi le faʻaogaina ma sili atu le faʻatuatuaina, lea e fesoasoani ai i le CRI 90 faʻamalama faʻamalama ma faʻaaliga moli faʻaalia e maua ai le lanu mumu ma le manino.

Current Chemicals e talitonu o le ata fou o le phosphor e tuufaatasia ai le TriGain™ KSF/PFS red phosphor ma le JADEluxe™ narrow-band green phosphor o le a faia se sao taua i le fanua o Mini/Micro LED faʻaaliga.

mata LED mo puipui vitio

Taimi meli: Tes-09-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou