Tekinolosi fou ma meafaigaluega fou ole Micro LED

Talu ai nei, tala fou o le atinaʻeina o tekonolosi fou ma meafaigaluega fou i leLED la'ititimaketi o loʻo faʻaauau pea ona oʻo mai.Mo se fa'ata'ita'iga, o le Iunivesite o Texas ua fa'atupuina ni ta'i laititi e mafai ona gaugau, fa'apipi'i, ma tipi;Favite ua atiina ae meafaigaluega AOI mo le gaosiga Micro LED.

Na fanau mai le Micro LED gaugau, fa'apipi'i ma tipi

E tusa ai ma lipoti, o le Micro LED na faʻavaeina i luga o le auala fou e mafai ona faʻafeiloaʻi i le paʻu paʻu.Mai i'uga o fa'amaoniga, e tusa lava pe manino le maanuminumi o le substrate, e le afaina ai le fa'agaioiga masani o le Micro LED.E le gata i lea, ua fai mai le au suʻesuʻe e mafai foi ona latou tipiina oloa Micro LED na atiae i le afa ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina.O leLED fetu'una'ina fausia le masini e fa'aaoga ai se metotia e ta'ua o le Remote Epitaxy, lea e mafai ai e tagata su'esu'e ona fa'atupuina se vaega manifinifi o meataalo LED i luga o le safaira wafer po'o se mea'ai.E masani lava, o ia meataalo LED e tu'u i luga o le wafer.Ae ui i lea, ina ia faia ia masini LED "E mafai ona faʻaaogaina", na faʻaopoopoina e le au suʻesuʻe se mea e le faʻapipiʻi i le meaʻai, o se masini e tutusa ma le faʻaogaina o pepa paʻu e puipuia ai se pepa tao.Faatasi ai ma se mea e le o ni laau, e faigofie lava ona aveese e le au suʻesuʻe ia meataalo LED.O le mea moni, o le vaega galue na faʻaopoopoina e le au suʻesuʻe e faia i se tasi-atom, lua-dimensional carbon material e taʻua o le graphene, lea e taofia ai le vaega fou o chips LED mai le pipii i tua i le uluai wafer.

Ina ia faʻamaonia le fetuutuunai o lenei masini Micro LED, na faʻataʻitaʻiina e le au suʻesuʻe i totonu o le fale suʻesuʻe e ala i le faʻapipiʻiina o le masini LED i se mea faʻapipiʻi ma se pito i fafo pito i fafo ma mimilo i le taimi o suʻega mulimuli ane, Faʻagasologa gaioiga e pei o le punou ma le maanuminumi.E le gata i lea, latou te tipiina foi le masini Micro LED.O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o le punou ma le tipiina o suʻega e leʻi aʻafia ai le lelei o le susulu ma mea eletise o LED.E tusa ai ma lipoti, o lenei masini feaveaʻi Micro LED e iai le tele o mea e mafai ona faʻaogaina, e aofia ai moli fetuutuunai ma faʻaaliga, lavalava atamai ma mea faʻaoga biomedical.Mai se vaaiga o le gaosiga, o lenei gaosiga o loʻo tuʻuina atu ai foi se isi avanoa mo tagata mamanu, pe a uma, e mafai ai e tagata mamanu ona aveese masini LED.

tyujtjty

e aunoa ma le fa'aumatiaina o le mea'ai fa'apipi'i pito i lalo ole LED, o se avanoa O le lelei e mafai ona toe fa'aaogaina le wafer.E le gata i lea, ua fai mai le au suʻesuʻe ua latou faʻaogaina le faiga faʻaogaina i isi ituaiga mea.

Favite atia'e mea fou AOI mo Microgaosiga LED

I le aso 16 o Aukuso, na taʻua ai e le kamupani faufale a le AOI, Favite, i se fonotaga a le aufaipisinisi, ua ia atiaeina meafaigaluega a le AOI mo le gaosiga o chips Micro LED ma panels, ma o le auina atu o ia meafaigaluega ua amata i le faaiuga o le 2021. Favite na faailoa mai e ui lava o le alamanuia. tulaga masani mo Micro LED e leʻi faʻatulagaina ma o le atinaʻeina o le Micro LED e feagai ma le tele o luitau faʻapitoa, o le aufaipisinisi tetele ma le gaosiga o le sapalai o loʻo naunau i le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le Micro LED, ma faʻaopoopoina o faʻafitauli faʻapitoa o le a faʻagesegese ai le laina faʻapipiʻi Micro LED. atinae o.

0bbc8a5a073d3b0fb2ab6beef5c3b538

Fai mai Favite e tusa ai ma le faʻaalia o faʻatinoga, Micro LED panels o loʻo i ai uiga o le maualuga o le susulu, maualuga lanu saturation, maualuga maualuga, maualalo le faʻaaogaina o le eletise ma le taimi puupuu tali.I le taimi nei, e masani ona faʻaaogaina panels Micro LED i masini faʻaogaina ma AR / VR.I le taimi muamua, na tuʻuina atu e le ofisa suʻesuʻe maketi DSCC se lipoti faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai e oʻo atu i le 2025, o le a sili atu i le 70% le aofaʻi o le gaosiga o le faʻaaliga o le lalolagi, ae o le vaega o tagata gaosi Taiwanese o le a tumau pea e le suia, ae o le vaega o tagata gaosi oloa i saute. o le a tumau pea e le suia.Kamupani i Korea i Saute ma Iapani o le a faʻaitiitia.

O loʻo lipotia mai e faʻaopopo atu i faʻaaliga faʻaaliga, Favite ua faʻapipiʻiina foi meafaigaluega AOI mo le faʻapipiʻiina o le IC, le puleaina o le IC ma le gaosiga o le IC.

Jingcai: Micro LED feso'ota'i AI/AOI meafaigaluega ua lafo

Jingcai Technology Co., Ltd. na faia talu ai nei se fono faaloia.Wang Ziyue, sui pule sili ma failauga, fai mai ua ia mauaina se oka tele mo le faatauina mai o meafaigaluega mo le gaosiga fou o le fausiaina o fale gaosi oloa.Fa'aaliga LED fetu'una'i.O meafaigaluega AI/AOI e feso'ota'i atu i le LED ua lafo, ma ua fa'amoemoe o le a avea ma a'upega e fa'asagatau ai le vevesi tau tamaoaiga.

O loʻo lipotia mai o Crystal Color Technology na faʻamanuiaina mai le tele o faʻatauga o meafaigaluega mo le gaosiga fou o le gaosiga o fale gaosi oloa, ma le tuʻuina atu o poloaiga mo le faʻaogaina o le laina tuai o le gaosiga..12 yuan, lea ua sili atu i le aofaiga atoa o tupe mama mo le tausaga atoa o le tausaga talu ai.Le kamupani i le taimi nei o loʻo nofoia le sili atu i le 50% o le maketi o meafaigaluega suʻesuʻe a le AOI i le pito i luma o le laulau, ma o loʻo tamoʻe mo AI masini suʻesuʻe faʻapitoa (AOI) e faʻaleleia atili ai tupe mama.

Fai mai Wang Ziyue, o le faʻatupulaia o le faʻaogaina o le tele o televise tetele ua aumaia ai le tele o manaʻoga ma tupe faʻafaigaluega mo le faʻavaeina o fale gaosi oloa i le isi augatupulaga.E le gata i lea, o le manaʻoga mo api, laupepa mafolafola ma faʻaaliga tetele, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le manaʻoga mo panels taʻavale, ua avea ma masani masani o taʻavale atamai.O fa'asologa uma e fiafia i ai le Crystal Color.


Taimi meli: Aukuso-26-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou